22 січня 2017 | Фоміна Віра

Академія Кодування

Академія Кодування - це некомерційна ініціатива ІТ волонтерів, мета якої започаткувати реформу початкової освіти в Україні та підготувати українських дітей до майбутнього. Ідея проекту - навчання дітей 9-11 років програмуванню за допомогою візуальної мови Scratch та HTML/CSS.

Фонд BrainBasket спільно з Академією Кодування і компанією Miratech запускають проект з безкоштовного IT-навчання дітей у віці від 9 до 11 років в найбільших містах України. Ініціатива реалізується в рамках проекту Technology Nation - всеукраїнської програми Фонду BrainBasket з вивчення основ програмування. Програма навчання базується на курсах британської ініціативи CodeClub.org.uk і сфокусована на вивчення дітьми Scratch (візуальна мова програмування, розроблена в MIT).

BrainBasket Foundation є некомерційною, неурядовою організацією, яка спрямована на поліпшення якості IT-освіти, а також збільшення кількості IT-фахівців в Україні. Фонд BrainBasket прагне зробити IT-галузь рушійною силою економічного зростання України шляхом поліпшення освітньої інфраструктури.

Учні Нашої Першої теє долучилися до цієї ініціативи. В рамках тижня математики, фізики та інформатики було проведено перше заняття Академії кодування.

Учасники залишилися задоволені, наш зореліт полетів!

Чекаємо бажаючих кодувати разом із нами! Час зустрічі - середа після 7-го уроку.

Більше дізнатись про ініціативу можете за лінком - http://brainbasket.org/kids/

Вчитель інформатики, Фоміна В.О.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.