6 лютого 2017 | Бондаренко Вадим

Семінар вчителів Захисту Вітчизни

2 лютого на базі Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбувся семінар-практикум  з предмету Захист Вітчизни, що був присвячений темі «Здобуття первинних військових знань та практичних навиків – основа виховання самовідданих патріотів та захисників Вітчизни». Учасниками заходу стали І.Б.Гайдай – директор школи, Н.А.Силка, В.О.Дубовик – заступники директора з виховної та навчально-виховної роботи, Н.М.Щербина – методист методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту, а також вчителі предмету Захист Вітчизни шкіл міста Сміли. Під час семінару-практикуму заступник директора з виховної роботи Н.А.Силка презентувала роботу закладу щодо впровадження національно-патріотичного виховання. Варто зауважити, що цей напрям у виховній роботі є складовою загального виховного процесу підростаючого покоління. Його головною метою є набуття молодими громадянами соціального досвіду, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування особистісних рис громадянина Української держави. Крім того ціль виховання – це досягнення фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, інтелектуальної, правової, трудової, екологічної культури. Реалізація  національно-патріотичного напрямку у школі відбувається через: навчально-виховні тижні, виховні години, загальношкільні заходи, благодійну та проектну діяльність.

Ліричним відступом, який все ж залишився у рамках теми, став виступ учнів 11 класів з патріотичною піснею, присвяченою випускникам та батькам нашої школи, що є учасниками АТО.

В.М.Колюка, учитель предмету «Захист Вітчизни», виступив перед присутніми з презентацією «Виконання практичних навичок під час уроку «Захист Вітчизни» та в позаурочний час». Зокрема мова йшла про відпрацювання практичних умінь та навичок протягом проведення  уроків з даного предмету та занять із медико-санітарної підготовки, а також під час військово-польових зборів, об'єктових тренувань та Дня цивільного захисту.

На практичному занятті «Основи самозахисту на уроках з прикладної фізичної підготовки» учні продемонстрували елементи хортингу, бойового самбо та комплекси вправ на підвищення фізичного здоров’я.

Також було розглянуто питання про таборування старшин роїв І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), методичні рекомендації щодо оформлення класного журналу та про підготовку шкільних команд до участі у спортивних змаганнях з  кульової стрільби.

Перш ніж перейти до обміну думками щодо роботи семінару, В.О.Дубовик запропонувала його учасникам долучитися до важливої справи – плетіння маскувальної сітки для наших захисників, учасників АТО.

Це стало чудовим завершенням заходу, яке дозволило теорію втілити у життя, адже патріотизм – це поняття, яке варто виховувати не лише у підростаючому поколінні. Його треба плекати і в собі, щоразу слова підтверджуючи справами.

 

В.О.Дубовик, заступник директора

з навчально-виховної роботи


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.