20 лютого 2017 | Фоміна Віра

Тиждень патріотичного виховання

Насправді складно осмислювати такі абстрактні поняття як любов, чесність, відданість, патріотизм. Бо незважаючи на те, що кожен з нас більш-менш розуміє їх значення, та все одно вкладає в них щось своє. Це не річ, яку можна побачити чи помацати. Це щось невидиме, проте реально існуюче, те, що наповнює наше життя смислом, тим самим роблячи нас людьми.

Патріотизм сьогодні має дуже широке значення, тому що кожен для себе розумієце слово по-своєму. І не потрібно далеко йти, щоби переконатись в цьому. Проведіть для себе невеликий експеримент: задайте п'ятьом своїм хорошим знайомим питання, що для них означає це явище, і ви побачите, що ніхто не зможе дати чіткого визначення. Це зрозуміло, адже у кожного є своє, індивідуальне розуміння. Багато що залежить від дитинства, тому що як виховують в дитині патріотизм і покажуть його сутність, так людина в подальшому своєму майбутньому житті й буде розуміти його.

В Нашій Першій було проведено опитування : «Хто такий патріот? Які якості повинна мати ця людина». Узагальнивши можна сказати чітко, що патріот – це людина, яка любить свою державу, є відданою своїй Батьківщині та поважати свою культуру та звичаї.

Для нас справжніми патріотами є  добровольці-волонтери. В Нашу Першу завітали волонтери Смілянської самооборони Січ.

Вони, без зайвого галасу та крику, надають нашим військам допомогу. Ось таких людей, які жертвують своїми матеріальними благами та часом можна назвати справжніми патріотами.. Ми також не залишаємося осторонь і активно співпрацюємо разом.

Бути відданим Батьківщині, коли їй це потрібно, - одна з ключових основ патріотизму.

Учні школи долучилися до акції по допомозі воїнам АТО з плетіння маскувальної сітки. Шкільний парламент звертається до учнів, вчителів та батьків з проханням про допомогу, потрібна була тканина та добровольці для роботи. Ніхто не залишився осторонь. Виготовляючи маскувальну сітку, ми зберігаємо життя та здоров’я наших воїнів, які борються за територіальну цілісність України! Дякуємо!

Все залежить від нас самих. У ранньому віці набагато легше полюбити свою Батьківщину, ніж у дорослому , тому треба виховувати це почуття у дітей вже з самого їхнього дитинства. Але навіть якщо ви самі не дуже навчені цьому, то старайтесь, змінюйтесь, це ніколи не пізно. Почніть цікавитись історією, культурою, поважайте традиції, підтримуйте українське та не будьте байдужими. Розпочніть з самих себе, і можливо, змінивши себе, колись ви зможете змінити інших.

Ми - сильні. Ми - незламні. Ми - українці.

То ж будьмо Справжніми Патріотами своєї держави!

Слава Україні!


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.