20 квітня 2017 | Бондаренко Вадим

Як ставлення до сміття впливає на стійкий розвиток людства

 По тому, як людство ставиться до проблеми сміття можна судити, на скільки суспільство цивілізоване.

  Одна з екологічних проблем – засміченість –  дуже актуальна на сьогодні. Людство  перестало бути господарем у своєму домі. Викинути сміття стає  звичним, перетворюється на погану звичку.

Страждає від цього й наша країна. За статистикою, Україна посідає перше місце в Європі за кількістю відходів на душу населення… і є лідером по кількості онкохворих та хворих на алергію і серцево-судинні захворювання. Чи не бачите ви зв’язку між цими сумними лідерствами?

Стурбований таким сумним становищем і Всесвіт. Наша блакитна планета, як її називали раніше, почала тьмяніти, покриватися брудом та сміттям .

Ми, учні, стурбовані таким становищем і намагаємося власними силами зменшити кількість сміття, томущо наше покоління – освічене,  культурне, яке дбає про своє здоров`я, своє майбутнє та про майбутнє наших нащадків.

Тому в рамках проведення тижня  «Сталого розвитку», учні 10 класу (Назаренко М., Пономаренко Д., Шаповал К. та Лопушанська Т.) провели навчальний тренінг з учнями 6-Б класу на тему «Як ставлення до сміття впливає на стійкий розвиток людства». Головне завдання заняття – привернути увагу учнів до актуальної екологічної проблеми сучасності – засміченості – та з’ясувати, як впливає погана екологія на здоров’я людини; знайти шляхи подолання проблеми.

Демиденко Н.В., учитель біології


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.