6 червня 2017 | Фоміна Віра

«Если с другом вышел в путь, веселей дорога…»

Ця давня пісня звучала в автобусі, який рухався за маршрутом «м.Сміла- с.Старосілля».  Керівники групи «Сміла. Пошук» - Іванов Андрій Костянтинович та  Полтавець Володимир Васильович    супроводжували групу школярів до місць дислокації партизанів у роки ІІ Світової  війни.

Подорож організували відповідно до інтересів учнів. Спочатку побували  у келії, яка знаходиться під землею. Це стародавня пам’ятка 17 століття. Учні з острахом заходили до невеличкої печери, яка манила до себе таємничими ходами.  Жоден із учнів не  лишився байдужим від побаченого.

А потім вирушили до історичних місць: місця перебування партизанських загонів у роки війни.  Хоч подорож видалась і складною, боліли трохи ноги, втома і спека насідали на дітлахів, але загін вперто рухався вперед. Андрій Костянтинович та Володимир Васильович  розповідали під час руху різні цікаві історії, історичні факти та всіляко підтримували учнів, яким важко було долати перепони.  Опівдні дібрались до могили партизанів та бліндажа. Ушанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. І хоч надзвичайно втомились, але все-таки мали повертатись назад. Стомлені і щасливі повернулись до школи.   Чекаємо нових подорожей, дякуємо організаторам екскурсії за незабутні враження.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.