25 вересня 2017 | Бондаренко Вадим

Екскурсія до с. Мале Старосілля

Щороку 22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави. Його вшановують, щоб не забувати українських військових, які билися з нацистськими окупантами.

У цей день учні 10 класу вирішили пройти партизанськими шляхами в с.Мале Старосілля. Раніше в цьому селі існував Ірдинсько-Виноградський Успенський монастирь , але, на жаль, до нашого часу жодна з будівель не збереглася. Залишився комлекс печер, побудований монахами, в якому переховувались партизани. Нам вдалося побачити цей історичний об’кт із середини.В одній з кімнат печер і нині розташований невеличкий церковний куточок.

Також відвідали партизанську базу, подолавши велику відстань через Ірдинський ліс. Ми побачили два пам’ятники воїнам, що загинули під час визволення від нацистських загарбників у січні 1944 року, та обеліск Слави воїнам, які віддали життя за Батьківщину в роки Другої світової війни.

Ця ескурсія нас дуже вразила ще однією зустріччю з історією  та гарними краєвидами природи.Учні класу вдячні ескурсоводу, голові організації «Пошук» А. Іванову, та вчителям Т.Скубенко і Т.Орловській, які супроводжували  під час поїздки.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.