18 жовтня 2017 | Бондаренко Вадим

Мистецький конкурс «Ватра». Шануймо традиції!

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави — гімні України. Козаків можна побачити на парадах українського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак. Козак в уявленні українця — це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з її іконою.

Наша Перша також відзначила це потрійне свято мистецьким конкурсом «Ватра» у межах Всеукраїнської юнацької гри-змагання «Сокіл» («Джура»), де свої вміння та таланти показали рої 5-11 класів. Перше місце зайняли: рій 5-А класу «України сини і доньки», рій 7-Б класу «Козацька шабля», рій 10 класу «Нескорені».

Конкурс пройшов в дружній атмосфері, виступи були підготовані на високому рівні.

Дякуємо всім класним колективам та класним керівникам у підготовці до конкурсу!


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.