2 листопада 2017 | Бондаренко Вадим

Стежками історії Холодного Яру

Історія рідного краю велична і неповторна. Знайомство з нею - джерело знань, натхнення і поваги до тих, хто творив, зберігав і зберігає для нащадків.

Осінні канікули для шестикласників  нашої школи дали можливість ознайомитися з минулим – доторкнутися до славної історії козацтва.

Дякуючи директору туристичного агентства  TOP – TRAVEL Прохорчуку Олександру Володимировичу, чудового осіннього дня ми відправилися подорожувати.

Перша зупинка – дуб Максима Залізняка. Скільки подій ввібрав німий тисячолітній свідок – патріарх українських лісів! Вистояв,вцілів, але час накладає свій відбиток. Промінчики осіннього сонця виграють барвами   при переїзді до найбільшого монастиря області – Мотронівського, який став прихистком для тисяч козаків. Тиша, спокій, благодать на території монастиря….

Радість від спуску по сходинках до святого джерела, що дарує свіжість, молодість усім, хто прийшов до нього.

Обабіч дороги, що веде до родового маєтку великого лицаря України  Богдана Хмельницького в Суботові, зупиняються десятки автомобілів любителів позбирати гриби, адже осінь пора збирання грибів, на які так щедрі Холодноярські ліси.

У Суботові відвідали Іллінську церкву, яку спроектував сам Б.Хмельницький, розвалини замчища, хатину української сім'ї, де збережено стародавні речі , які були в родині.

Недовгим був переїзд до Чигирина – Гетьманської столиці. Екскурсія залами музею розширила знання учнів про багатовікову історію козаків і в майбутньому допоможе при реалізації проекту «Ми діти козацького роду» за яким працюють учні. Відвідини відновленої резиденції Хмельницького справили незабутнє враження юних екскурсантів.

Підняття на Замкову гору чарує справжньою красою величної України та її природою – як на долоні славний Чигирин…

На пам'ять про екскурсію вихованці придбали сувеніри, щоб дивлячись на них можна було б пригадати про цей незабутній день. Щасливі, сповнені незабутніх вражень ми поверталися до рідного міста, що має свою не менш цікаву історію.

               Подрушняк Л.І., Цапенко А.І. класні керівники 6-Б, 6-В класів.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.