2 лютого 2018 | Бондаренко Вадим

Краєзнавчому музею міста – 50!

Нещодавно делегація педагогічних працівників нашого закладу побувала на урочистостях з нагоди півстолітнього ювілею міського краєзнавчого музею, працівники якого тісно співпрацюють з вчителями  та учнями школи.

Відкриття музею в місті відбулося в далекому 1967 році, у історичній будівлі в центрі міста, що було збудоване у 1909 році. Спочатку музей було створено, як музей на громадських засадах, першим директором якого був Я.П.Кривошея. У 1970 році музей отримав звання народного історико-краєзнавчого.

З вітальними словами і подякою за збереження історичних пам’яток міста, яких у фонді нараховується понад три з половиною тисяч одиниць, працівників музею привітали секретар міської ради Синьогуб К.І., екс-мер міста О.Б.Котькало., Заслужений працівник культури В.В.Ярошенко, численні гості та віддані пошановувачі музейної справи В.Нікіфоров, Л.Блискавиця, В.Іншаков, Т.Шугар-благодарна.

На численних слайдах презентації була представлена співпраця учителя географії Подрушняк Л.І., яка разом з учнями організовувала пішохідні екскурсії містом, вулицями, названими іменами героїв-смілян; учителя історії Кавун І.М. що разом з учнями готувала матеріали до конкурсів, конференцій, спільних семінарів.

Директор музею Н.А.Віленко, співробітник музею Л.В.Петрушевиць підготували цікаву виставку робіт  майстрів-умільців Смілянщини.

Музею – бути! Музейній справі розвиватися – колектив нашого закладу і надалі буде тісно співпрацювати з колективом музею та поповнювати новими експонатами виставки, які проходять у музеї.

Цапенко А.І., учитель школи.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.