21 лютого 2018 | Бондаренко Вадим

20 лютого – ще одна скорботна дата в історії нашої держави


Боляче... адже  останнім часом ми, українці, діти щедрої, родючої землі схиляємо свої голови в жалобі.

Чотири роки відділяють нас від тих страшних лютневих подій, які назавжди увійшли в історію України трагічними  сторінками. На Майдані українці стали справжніми братами і сестрами, а події Євромайдану спричинили докорінну зміну в душах, серцях та свідомості українців.

З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, указом президента України від 11 лютого 2015 року 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні

Для віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави у Нашій Першій пройшла лінійка по вшануванню пам’яті Героїв, організовано  книжкову виставку « Ті, що змінили нашу державу і наш народ», оформлено стенд  «Хроніка подій Революції Гідності», проведено екскурсію до шкільного музею для  учнів 5-х класів,  відбувся перегляд відеосюжетів тих трагічних подій.

А сотню вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров’ю перемішана сльоза…

А батько сина ще не відпускав.

Й заплакав Бог, побачивши загін:

Спереду сотник—молодий, вродливий,

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній, сивий-сивий…

І рани їхні вже їм не болять…

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла.

 

Слава Україні!!!


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.