21 лютого 2018 | Бондаренко Вадим

Міжнародний День рідної мови

На мові нашій дня печать.

Вона – як сяйво серед ночі…

Її не можна забувать,

Вона душі твоєї очі

В.Сосюра

Мова – це найважливіший, найбагатший, найміцніший засіб зв’язку в одне велике історичне ціле минулих, сучасних і майбутніх поколінь народу; це яскрава ознака життєдіяльності нації і держави, вона згуртовує певні корінні етнічні групи в єдину націю.

Мова – інтелектуальний портрет народу, його прагнення та ідеали, це справа національної гідності.

Мова народу – то найсвятіше його багатство, найцінніше надбання.

На відзначення Дня рідної мови у Смілянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 проведено ряд цікавих та змістовних заходів. День мови розпочався флеш-акцією, під час якої учні 9-х класів дарували смілянам сердечка-вітання, у яких звучали слова любові, поваги до української мови.  Під час уроків  у 5-11 класах було проведено години грамотності «Я – українець». На перервах звучала  шкільна рубрика«Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова».  У шкільній бібліотеці  відбулася книжково-демонстраційна виставка матеріалів до Дня рідної мови «Не бійтесь заглядати у словник…», а учні 5-11 класів підготували  слайд-вернісаж «Гостре словечко коле сердечко».  Родзинкою свята стала зустріч з письменником, учителем фізики та трудового навчання Головківського НВК Чигиринського району, автором справжнього  пригодницького героїчного роману про козаків  «Отаман Холодного Яру» – Сергієм Зінченком.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.