23 лютого 2018 | Бондаренко Вадим

Міжнародний день української мови


21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 2000 року – день рідної мови в Україні.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і передає їх нащадкам.

Міжнародний день української мови відносно молоде свято. В Україні воно лише почало писати свою історію.

21 лютого в Нашій Першій відбулася шкільна лінійка, присвячена Міжнародному дню рідної мови, яку провели учні 3-В класу (класний керівник Коротич О.А.). Діти читали вірші українських поетів, співали пісню «Барвінкова мова», а сценка про рідну мову німця, італійця, англійця та українця підкреслила, що наша українська мова милозвучна і багата, адже її можливості безмежні.

Скарбниця української мови є невичерпною і всі учні в цьому переконалися. Дівчатка 3-В класу (Бондаренко Анна, Веселовська Кіра та Чернаєнко Ілона (2-Б) виконали запальний танець «Україночки», який викликав у дітей захоплення та радість.

Учням шкільна лінійка, присвячена Міжнародному дню рідної мови запам’яталася та сподобалась, адже діти більше дізнались про багатство, милозвучність та красу рідної мови.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.