22 лютого 2018 | Бондаренко Вадим

Історичне минуле і сьогодні живе!

 

Учні  8 та 9 класів  ознайомилися із історичною повістю С.Зінченка про події Коліївщини «Отаман Холодного Яру». А 22 лютого нам випала нагода поспілкуватися із самим письменником. Під час презентації книги ще раз доторкнулися до подій Коліївщини. Це повстання відоме більшості із нас з поеми Т.Шевченка «Гайдамаки». У повісті ж «Отаман Холодного Яру» автор детально описав зазначені події на теренах Чигиринщини, Канівщини та Смілянщини. С.Зінченко цікаво розповів про задум написання твору, ввів нас  у світ життя, проблем і уподобань своїх героїв – простих селян, що проживали переважно у с.Мельники. Усім сподобалися неординарні запитання від юного журналіста Корнейчук Анни, артистизм учнів 8-Б класу – козаків-холодноярців.

Прочитавши повість «Отаман Холодного Яру», ми пройнялися її змістом, а тому ставили багато запитань за змістом твору і отримували вичерпні відповіді із уст автора.

Учні 7 класів Заболотній Д., Проценко В., Голдовський А. вдало проілюстрували епізоди повісті, і письменник відзначив цікаве подання змісту.

Для усіх проведений урок презентації книги та живого спілкування з автором залишив незабутні враження. С.Зінченко отримав від нас подарунок: і знання змісту повісті, і інтерес, який вона викликала, а також пісню «Бандуристе, орле сизий» у виконанні Кононенко А. А на згадку про зустріч залишилися світлини. Побажавши письменнику подальшого творчого злету, учні висловили  надію на подальше знайомство із його творчістю та на нові зустрічі.

Горицька В., 9-А клас


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.