11 жовтня 2019 | Фоміна Віра

Покрова

Покрова – велике свято, яке шанують українці з давніх-давен. Упродовж п’ятьох років   громадськість активно ушановує  і відзначає це свято. День захисника України, День козацтва,  День створення УПА -  ці свята злилися воєдино, бо так хоче сама Історія.

Українці шанують Матір Божу, яка в усі часи стоїть на захисті козаків, воїнів, чоловіків-героїв.  До величного свята Покрови у Нашій Першій проводилися різноманітні заходи, спрямовані на формування  в  учнівської молоді патріотичних почуттів, громадянської  позиції.

На ранкових зустрічах згадали звичаї і традиції українського козацтва, учні 5-х класів провели чудове свято «Козацькі розваги» . Скубенко Т. М., керівник 5-А класу,згуртувала «козачків та козачок» так, що  по закінченню свята ніхто не хотів йти додому.

Ранок 11 жовтня почався незвичайно: на подвір’ї школи, оздобленому в українському стилі – стіжок соломи, рушники, рядна, глечики та гарбузи – учнів та вчителів зустрічали господиня  (Силка Н. А.) та славні козаки Юрко та Ілля .

Козацькі розваги та перевірки на мужність очікували і на учнів 6-7 класів. «Кращим отаманом» визнали - Василенка Максима (7 А клас).

Вінцем ушанування козацького лицарства, духу героїзму стала виховна година, проведена  учнями 11-х класів. На заході  «Славна Січі Запорізька» було надзвичайно урочисто. По-сучасному, пізнавально і креативно учні розповіли про Запорізьку Січ, козацький устрій. Цікаво було дізнатись і думку учнів початкових класів, хто ж такі козаки.  Як завжди виступ команди «Варта» не залишив байдужими присутніх.

Шануймо козацьке лицарство,  пам’ятаймо, хто ми і якого роду, гідно  наслідуймо традиції наших предків!

Збережімо честь і волю, дух козацької відваги для нащадків!!!

Ткаченко Л.Л., учитель української мови та літератури


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.