11 жовтня 2019 | Фоміна Віра

Стартує Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Літа ідуть нестримною ходою,

Але твій спів, як сонце, не погас.

Ти з нами йдеш в бою і після бою,

Великий наш, безсмертний наш Тарас!

 

Осіннє багряне та жовто-золоте листя за вікном, а у класі тепло не тільки від сонячного проміння, а і  від усмішок на учнівських обличчях. Та це і не дивно. У школі – свято: традиційно у жовтні стартує І етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, започаткованого у вересні 2010 року Указом Президента України.

Його мета – вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка і  піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, заохочення учнів та студентів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури. Тому так хвилююче звучали рядки поезії - заклику "Барвінкова рідна мова" у виконанні Потопніної Вікторії (5-А).

Конкурс відзначається високою активністю серед дітей та юнацтва, проходить піднесено й урочисто. Сьогодні ми зібралися в нашій світлиці, щоб вклонитися великому українському Пророкові.На душі у кожного урочисто: з портрета, прибраного вишитим рушником, на нас суворо дивиться Великий Кобзар. Він став для України заповітною думою, її безсмертною піснею, молитвою. Ніжно прозвучала поезія-мрія про щасливу українську родину "Сон" ("На панщині пшеницю жала") у виконанні  Трач Софії (5-А клас). А ще нині звучали щирі слова любові до Поета у виконанні учнів:

 

Ми є нащадки славного Тараса.

Його терни торкнулись й наших тіл.

Народ возвести в націю — не в расу

Огненним словом велетень хотів.

 

Його надії нашими хай стануть

Його поезії ввіллються в нашу кров.

І злоба й ненависть, неначе лід, розтануть,

І ручаями задзвенить любов!

 

Міжнародний Конкурс формує майбутню плеяду літературних митців – молодих письменників, журналістів.  Україна багата патріотами й талантами.Тож поповнюймо ряди обдарованої молоді Черкащини, України!

Сорочинська С.К., учитель української мови та літератури


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.