23 листопада 2019 | Фоміна Віра

“Ми пам’ятаємо! Ми – сильні!”

Щороку в четверту суботу листопада українці та світ вшановують пам’ять замучених голодомором 1932–33 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу. Цьогоріч меморіальні заходи відбуваються під гаслом “Ми пам’ятаємо! Ми – сильні!”

День пам’яті жертв штучних голодоморів народу – це привід згадати та обдумати великі трагедії минулого століття, помолитися за невинних жертв.

21 листопада учні 9-х класів вшанували пам'ять жертв голодомору, провівши пізнавальну та насичену розповідями про сумні події 1932—1933 років виховну годину. Серце крається, коли чуєш історичні матеріали, чи розповіді очевидців, фото, відеоматеріали щодо винищення цілих родин та сел…

Чи може людина вбити іншу? Ми не маємо права забирати життя інших, чому ж його тоді так порушили? Кожний не байдужий задумається над цим питанням та зробить все, щоб такі події ніколи більше не трапилися.

Разом віддамо шану тим, чиє вбивство довго замовчували, зігріємо пам’ять про численні жертви маленьким вогником свічки на вікні. Хай мільйони сяючих вогників об’єднаються в єдине полум’я сердець усього нашого народу!

Бо ми пам’ятаємо! Бо ми – сильні! Це наша історія!

Учні 9-А та 9-Б класу


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.