6 грудня 2019 | Фоміна Віра

Крайова імпреза

6 грудня  український народ вшановує воїнів-захисників і відзначає День Збройних Сил України. І разом з тим – це  свято  кожного з  нас, бо  ми, українці,    причетні до  збройних сил нашої держави.

Ніхто навіть уявити не міг, наскільки  буде знаменна ця дата у житті кожного свідомого громадянина  України. Події на Сході  змусили по-іншому ставитись до людей у військовій формі. На них покладаємо величезні надії, довіряємо захист кордонів батьківщини, і, найціннішого, -  людського життя.

Майже шість років  ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші земляки, які, не задумуючись, пішли боронити кордони держави. Серед них випускник нашої школи Дімітров Михайло Сергійович.

Михайло -  український боєць, вихованець Смілянського осередку СУМ в Україні. Народився 26 жовтня 1983 року. Своє «сумівське життя» Герой розпочав у 17 років, його  наставником став друг - Юрій Фартушний. Михайло був активним учасником Революції Гідності. У серпні 2014 року пішов добровольцем у зону проведення антитерористичної операції. Воював у складі Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектору, батальйону ім. Кульчицького НГУ, батальйону  «Азов», УДА. Брав участь в обороні Донецького аеропорту та в бойових діях біля Дебальцево, Пісків, Водяного, Станиці Луганської, Широкіно.

Внаслідок мінометного обстрілу дістав важкі осколкові поранення  в промзоні м. Авдіївка. Від  ран помер у госпіталі 17 січня 2018 року.

Наша Перша зустрічала рідних, близьких друзів, військових побратимів Михайла Дімітрова, щоб ушанувати пам'ять Гайдамаки та відзначити вручення  нагороди «Залізний хрест». Цю відзнаку  родині Дімітрова ( дружині Юлії та донечці Марічці)  та шкільній громаді особисто вручив Олександр Семерга, заступник голови крайової управи Спілки Української Молоді в Україні.

Що ж залишається від людини, коли вона йде в інший світ? Напевно, лише спогади... Герої  не вмирають…   Спогади  про життя Михайла  різні, але кожен із них по-своєму особливий. Доки ми пам’ятаємо  людину і її вчинки , поки вона живе   в серцях і душах всіх небайдужих людей, у нетлінній пам’яті всього українського народу!

Силка Н.А., заступник з виховної роботи


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.