8 травня 2021 | Фоміна Віра

Мітинг-реквієм

Народ, осяяний історичною пам'яттю - нескорений. Ми мусимо знати і пам’ятати ціну війни і перемоги. Традиційно для відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні учні Нашої Першої провели мітинг-реквієм.
Урочисте внесення прапора, шикування рою "Варта", незабутні воєнні пісні, чуттєві рядки віршів - миттєвості, які не залишили байдужими нікого. Це подяка і вшанування пам'яті тих, хто віддав своє життя заради майбутнього. Ціною цього стали надзвичайні втрати упродовж 1939-1945 років. Тоді загинуло понад вісім мільйонів людей. Ми добре знаємо ціну війни, тому плекаємо мир.
Ірина Миколаївна Кавун, учитель історії, нагадала усім присутнім про наслідки світового лиха і наголосила на тому, що надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його. Але не менше заслуговують на увагу та пам'ять інші: військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, котрі постраждали від окупації і бойових дій. Символічно, але і сьогоднішні захисники, що віддали своє життя, захищаючи суверенітет України, поповнили ряди "небесних лебедів, які летять у ніч". Дімітрову Михайлу і усім захисникам-героям - вічна слава! Слава Героям! І квіти - маки пам'яті - безмежна вдячність......

Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.