10 травня 2017 | Фоміна Віра

Наша «Варта» на варті

З 3 по 5 травня 2017 року відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”). Змагання проходили на базі школи №15 міста Сміли на лоні мальовничої природи. Команда нашої школи «Варта» в складі: Запорожця Назара, Антонова Андрія, Макаренка Ігоря, Прокоф’єва Андрія, Коваленко Софії, Запари Дарини, Музики Дар’ї та Пархоменко Тетяни також стали активними учасниками.

Змагання тривали протягом трьох днів.Рої поселилися в наметовому таборі, де проходили останні приготування до змагань. Варто зазначити, що ми отримали високий бал за оформлення нашого містечка, завдяки допомозі Селезень Дарини та Сущенко Євгенії Львівні.

Першим конкурсом був «Впоряд», під час рої показували свою майстерність у військовій муштрі. Наша команда продемонструваласвої вміння на високому рівні. Заслуга в цьому наших керівників Колюки В’ячеслава Михайловича та Левченко Анатолія Михайловича, які готували команду, а також Линник Світлани Василівні, яка допомогла пошити парадну форму. У перший день було проведено ще два змагання «Відун» - історична вікторина та «Ватра» - мистецький конкурс.

Хочеться більш детально зупинитися на конкурсі «Ватра».Під час виступу було показано поєднання українських традицій і сьогодення, кульмінацією стала пісня, яку виконала акапельно Пархоменко Тетяна «Гімн українських націоналістів». Коли лунала пісня, весь зал сидів, затамувавши подих, а дехто не міг стримати сліз.

Другого дня на нас чекала «Туристична смуга перешкод», де ми вибороли І місце, а також конкурс надання першої медичної допомоги «Рятівник»,де здобули ІІІ місце. Було проведено змагання «Перетягування линви». У фіналі наша школа боролася з школою №7.Було важко, але допомогли глядачі, які скандували «Перша!!!», завдяки їм та колосальним зусиллям ми посіли І місце. Завершенням такого насиченого дня стали посиденьки біля вогнища.

Третій, завершальний день почався зі змагання «Влучний стрілець», в якому Прокоф’єв Андрій в індивідуальному заліку вибив найбільше балів, а також відбувся захист робіт конкурсу «Добре діло». На останок ми взяли участь уквесті.

За підсумками всіх змагань команда «Варта» здобула ІІІ місце, серед 15-ти шкіл. Отримали медаль, грамоти та солодкі призи

Велику подяку хочемо висловити всім, хто допомагав в підготовці та організації і словом, і ділом, педагогічному колективу, дітям, батькам. Дякуємо директоровіГайдай Інні Борисівні за підтримку наших найсміливіших ідей. Була пророблена величезна робота, працянеабиякої команди.

 

Т.О.Орловська, керівник гуртка "Джура"


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.