23 грудня 2014 | Фоміна Віра

Екскурсійна поїздка на фабрику ялинкових іграшок

Image015 Image016 Image017 Image018 Image019 Image023

Напередодні новорічних свят у дітей та дорослих панує веселий, піднесений настрій, бо ж Новий рік – це радість зустрічей з друзями та рідними, очікування подарунків та сюрпризів. А ще не можна уявити зимові свята без красуні-ялинки та новорічних іграшок і прикрас.

20 грудня 2014 року учні 6- х класів мали чудову можливість відвідати фабрику ялинкових іграшок, яка знаходиться у с.Клавдієво Київської області. На відміну від закордонних аналогів українські іграшки виготовляються вручну, це дуже складна і трудомістка робота.

 

У склодувному цеху усі побачили, як із скляної колби народжується новорічна іграшка. Скло нагрівається до 600 градусів, і вправні склодуви видувають іграшки різноманітних форм та розмірів. Проте, найбільше хлопчикам та дівчаткам сподобалося у художньому цеху. Саме тут на іграшки наносяться різноманітні малюнки й візерунки. Талановиті художниці з радістю показали усім секрети та нюанси техніки розпису.Дуже цікаво було дітям у музеї ялинкових прикрас. Тут представлені останні досягнення індустрії ялинкових іграшок.

Учні залишилися дуже задоволеними такою пізнавальною поїздкою, до того ж наприкінці екскурсії кожен мав можливість не лише придбати новорічні прикраси, а й зробити на іграшках індивідуальні вітальні написи для друзів чи рідних.

Кожна прикраса несе в собі багато позитивних емоцій, адже усі іграшки пам'ятають руки майстра. Нехай Новий рік принесе всім радості, нових вражень.

      Щасливих свят!


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.