23 грудня 2014 | Фоміна Віра

Щедрий Вечір з 3-А

Image013

Щороку напередодні Старого Нового року український народ відзначає Меланку, або Щедрий вечір. Не стала винятком і рідна перша школа.

18 грудня наш 3-А клас відсвяткував свято Щедрий вечір, на яке ми запросили батьків, друзів, знайомих.

За народними традиціями свято Меланки - новорічний обряд зтрадиційним переодяганням у тварин і фольклорних персонажів. А головним дійством вечора є водіння кози.Меланка зі свитою не оминає жодної хати. Біля кожної співає щедрівку, вітає господарів з Новим роком та бажає їм усіляких гараздів.

Наш клас відсвяткував Щедрий вечір згідно з усіма традиціями: у нас були присутні господар, господиня, коза, лікар, циган, Василь, щедрувальники і наша маленька Меланка. Учні відобразили справжнє народне дійство - співали щедрівки, просили господарів впустити до хати, водили козу, закликали Меланку. Дійство видалося справді дивовижним - батьки посміхалися, були дуже вдоволені грою своїх дітей.

Народні повір’я стверджують, що цими святковими днями небеса відкриті для людської молитви — можна просити в Бога про найпотаємніше. Тому в цей вечір кожен з нас загадав бажання, яке обов'язково здійсниться в наступному Новому році. Наприкінці вечора усіх гостей привітали зі святом та висловили побажання здоров'я та щастя нашим родинам.

Батьки і учні дякують за організацію свята класному керівнику Курбатовій Тетяні Миколаївні.

Шигільдєєва Валерія

учениця 3-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.