8 вересня 2015 | Фоміна Віра

Якщо ваша дитина – неформал

Image185Побутує думка про те, що до різних угруповань приєднуються підлітки, яким бракує батьківського тепла, розуміння і любові. І з цим важко сперечатися. Проте якщо в зовнішності дитини виникли типові прикмети ЕМО – кіда, СКІНА, ГОТА тощо, не варто впадати в паніку – спочатку спробуйте з’ясувати, ким насправді є ваш підліток.

Поговоріть із дитиною відверто, дайте зрозуміти, що любите її і хвилюєтеся за неї. При цьому не зясовуйте відносин, не звинувачуйте і не лайтеся. Це лише погіршить ситуацію!

Подумайте! Можливо, для сина чи дочки це просто спосіб самовиявлення, бажання привернути увагу, здобути визнання, довести свою значущість і неповторність. А може, це просто данина моді?

Проявіть свою ерудованість, вразьте дитину глибокою обізнаністю із світом моди та розумінням її улюбленого стилю. Спробуйте зрозуміти, що означає вся ця чорно – рожева атрибутика, бляшанки на одязі, дивні зачіски для вашої дитини, чому вона вибрала для себе саме такий стиль. І якщо ваше чудо справді не розуміється на ідеології субкультури, проведіть так званий лікнеп.

Говорити з підлітком краще так, щоб ваша дитина, яка несподівано стала дорослою, змогла зрозуміти свої звички й уподобання, щоб дізналася, що зовсім не обовязково морити себе голодом або висловлювати свою незгоду з правилами спілкування в родині так агресивно, - її дуже люблять!

Усі ми були колись підлітками і теж намагалися якось вирізнитися з натовпу, шукали себе, хотіли змінити світ, не розуміючи, що треба змінювати себе.

Любіть одне одного, поважайте, прислухайтесь, прощайте – дуже часто наші діти виявляються мудрішими за нас. Почуйте їх – і вони почують вас, зробіть крок їм назустріч – і вони обіжать назустріч вам!

 

З повагою

Практичний психолог

Силка Н.А.


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.