13 квітня 2020 | Фоміна Віра

10 найкращих сучасних українських дитячих письменників

Сьогодні в Україні видається величезна кількість прекрасних дитячих книжок. Старі добрі казки, нові історії про улюблених героїв, яскраві перевидання дитячої класики з сучасними ілюстраціями - безліч українських дитячих книг тільки й чекає свого часу, щоб порадувати свого юного читача. Як вибрати цікаве чтиво для дитини правильною українською мовою, добре, захоплююче та/або смішне? На яких сучасних дитячих українських письменників-казкарів варто звернути свою увагу? Тож знайомтесь!

1. Татуся Бо (Тетяна Комлик) - письменник-блогер-гуморист з Полтави Вона мріє на чистій літературній мові, а нотатки в своєму блозі пише полтавським суржиком. Її книги для дітей - зворушливі і незмінно популярні. Для найменьших читачів рекомендую прекрасний збірник віршів і казок Татусі Бо - "Засіналочкі"

 

 

 

 

2. Андрій Кокотюха

Дитячі детективи - тема не менш серйозна, ніж детективи дорослі. Про це прекрасно знає Андрій Кокотюха - титулований автор великої кількості книг для дорослих, який подарував нас також і прекрасні дитячі книги. Андрій спеціалізується на детективних сюжетах, і в інших жанрах. Його книг "Таємниця козацького скарбу", "Таємниця зміїної голови" і "Таємниця підводного човни" заслужили любов і незмінний інтерес з боку юних українських читачів.

 

 

 

 

 

3.Тарас і Мар'яна Прохасько

Сучасний український прозаїк, автор серйозних літературних творів, на рахунку якого безліч номінацій і премій, велика купа книг про Україну і українців, переведених на безліч мов. Але й дитячі книги Тараса користуються не меншим попитом. Найцікавіші книги "Хто Зроби сніг", "Життя і сніг"Мар'яна також подарувала малюкам улюблену серію без слів про пригоди "Кучерявих"."Кучеряві повертаються у місто"та інші.

 

 

 

 

5.Сашко Лірник
Сашко - казкар-лірик, актор, телеведучий, автор телепрограм і постановок. Його багата біографія і неординарний життєвий шлях привертають увагу безлічі шанувальників. Його казки, вірші та повісті для дітей та дорослих давно відомі і популярні у власному авторському виконанні автора, а видаватися почали зовсім недавно.

У казках Сашка Лірника - все багатство душі і історії українського народу. Тож рекомендую чудову книгу українських казок, яка так і називається "Казки Лірніка Сашка"

 

 

 

 

 

6. Бачинський Андрій. Покликання дитячого письменника взяло верх над пристрастю інженера-конструктора та подарувало нам чудового оригінального автора дитячої літератури. Його дилогія про пригоди детективів в Артеку не залежується на полицях, а підліткова історія "140 децібелів тиші" взяла премію Дитяча Книга Року за версією BBC в 2015 році.

 

 

 

 

7. Сашко Дерманський. Творчість Сашка Дерманського насамперед орієнтована на дітей молодшого та шкільного віку. Творам письменника властиві яскраві і привабливі персонажі, веселі історії і захоплюючі пригоди, завдяки чому діти читають їх на одному диханні. Багато книжок автора відзначені популярними українськими та міжнародними літературними преміями. Крім прози, Сашко також пише й вірші. Найпоплярніші його книги "Чудове Чудовисько","Король буків, або таємниця Смарагдової книги", "Вужік Онисько" " Казки дракона Омелька"

 

 

 

 

 

8. Іван Антонович Малкович. Досвідчений український письменник, поет і видавець, власник і директор першого приватного видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га". Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Найпопулярніші книги "Українська абетка". "Улюблені вірші", "100 казок"

 

 

 

 

9.Василь Федієнко. Федієнко - відомий дитячий письменник. Його авторська методика навчання втілилася в серію книг, яку знають і цінують турботливі батьки. Дітям самого різного віку припали до смаку цікаві букварі та посібники з математики, розвитку мовлення та інших предметів.

Директор видавництва "Школа", чудові книги якого пропоную для розвитку і дозвілля.

 

 

 

 

 

10. Наталія Чуб - українська дитяча письменниця, дитячий психолог,автор численних книг для дітей і батьків, дитячих енциклопедій. Найпопулярніші її видання "Азбука хоробрості", "Азбука доброти", "Азбука ввічливості", "Азбука дружби" - ці книги знають і люблять вже кілька поколінь читачів."100 батьківськіх" чому "- книга для батьків, яка допомагає знайти відповіді на найчастіші запитання малюка.

Звичайно, цим десятком неможливо обмежити коло цікавих сучасних популярних українських дитячих письменників. Більш того - безсумнівно неможливо охопити в одній статті всіх сучасних дитячих авторів, які пишуть українською мовою. Тож, будьте у тренді, читайте українське!

 

 


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.