16 лютого 2021 | Фоміна Віра

Приємна новина – нові книги у бібліотеці!

Бібліотека  Нашої Першої, завдяки Благодійному фонду "Бібліотечна країна", безкоштовно отримала двотомник «Це зробила вона» і «Це теж зробила вона» - ілюстровані книги для дітей і підлітків про  видатних українок.

Разом ці книжки містять понад 100 історій успіху жінок, внесок яких став неоціненним для України та світу.

Разом  з такими вже  відомими  особистостями, як княгиня Ольга, Леся Українка чи Роксолана,  книги розповідають про інших жінок, чиї історії вражають, серед них шахістки Анна та Марія Музичук, лікарка Софія Окуневська і ще про десятки  науковиць,  винахідниць,  громадських діячок та активісток.

До співпраці у видавництві залучили понад 200 відомих українських авторів,  ілюстраторів, блогерів,  журналістів, тож кожна історія  написана та проілюстрована  абсолютно унікально. Вражає і спектр технік, у яких виконані ілюстрації: до авторських ілюстрацій   додались скульптура, мозаїка, художнє скло, витинанка, пластилін, колажі.

Це перші ілюстровані книги про видатних українок. Їхні історії захоплюють, їхній внесок вражає, їх приклад надихає.

Тож, запрошуємо читачів для перегляду та ознайомлення до шкільної бібліотеки!

Людмила Білей,шкільний бібліотекар


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.