29 жовтня 2021 | Фоміна Віра

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

Нема в людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась, землі на якій зросла… Щоб по-справжньому любити рідний край, треба добре знати його історію, мову, культуру.
З 1 по 31 жовтня в школі проводився Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності»
Для забезпечення ефективної організації місячника, шкільний бібліотекар вивчила інформаційні потреби користувачів, підготувала актуальні краєзнавчі інформаційні ресурси (на традиційних та електронних носіях), організовувала обслуговування запитів користувачів на основі сучасних інформаційних технологій, зокрема використовувались мультимедійні технології, які дають можливість на якісно новому рівні вивчати різні сторінки історії в зручній для учнів формі .
Під час проведення місячника учні ознайомилися з літературною спадщиною рідного краю «Літературне мистецтво рідного краю». У холі школи оформлено інформаційний стенд «Мій рідний край, моя історія жива», де висвітлено головні історичні події Черкащини та м.Сміли з найдавніших часів. З молодшими школярами проведено годинку –цікавинку «Казками та легендами повито рідний край».
Пізнавальною була краєзнавча вікторина «Люби і знай свій рідний край». Цікавими були краєзнавчі ранки «Видатні люди Черкащини», онлайн-подорожі «Заповідні місця нашого краю», відеоперегляди «Меценати Смілянщини». Юні козачата, хлопці 5 класів, змагалися за звання «Найкращого отамана. Учні молодшої школи відвідали Черкаський обласний краєзнавчий музей та ін.
На завершення місячника відбувся поетичний перфоменс «Шевченко-дух незалежності».
Завдяки проведенню місячника шкільних бібліотек учні школи збагатили свої знання про рідний край та взяли активну участь у запланованих заходах.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.