20 квітня 2023 | Фоміна Віра

Увага!!! Це важливо!

Відповідно до листа ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» Черкаського районного відділу Смілянського міського відділення від 18.04.2023 № 20.5-104 проводиться Український тиждень імунізації .
До відома здобувачів освіти та батьків.

Щеплення вбережуть від кору.
Кір — дуже заразне і небезпечне захворювання, яке може спричинити інвалідність або навіть смерть.
Специфічного лікування від кору не існує. Спалахи кору виникають через недостатній рівень охоплення щепленнями ( при плані 95-100% для виникнення колективного імунітету, виконання досягає 85%). Надійний захист від цієї хвороби – вакцинація. Дві дози — в 1 рік та у 6 років — забезпечують надійний захист.
Враховуючи низький рівень охоплення щепленнями дитячого населення, порушення термінів вакцинації, масову міграцію населення у зв’язку з війною, наступний спалах кору за прогнозом очікується у 2023-2024 роки. Останній спалах в Україні відбувся у 2017–2019 роках. В м.Сміла в 2019році зареєстровано 27 випадків, проти 7 в 2018році. В Україні з початку 2023р. на кір вже захворіло 3 особи.
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 35 200 доз комбінованої вакцини проти кору, паротиту та краснухи (КПК). Ще 657 тисяч доз отримають на підтримку Національної програми імунізації та надолуження пропущених щеплень згідно з Національним календарем щеплень ЮНІСЕФ чекаємо у квітні.
Зараз, коли батьки роблять усе, щоб захистити дітей від очевидних загроз війни, важливо також подбати і про те, щоби вберегтися від невидимого ворога – інфекційних захворювань.
Закликаємо батьків бути відповідальними, перевірити вакцинальний статус своїх дітей і надолужити пропущені щеплення.
Український тиждень імунізації проводиться з 23.04 по 29.04.2023р під егідою ВООЗ з метою підвищення обізнаності про важливість імунізації для профілактики інфекційних захворювань та захисту життя.
Вакцинація – найкращий метод захисту від інфекційних хвороб.
Термін введення вакцини та мінімальний інтервал між щепленнями в Україні регламентує Національний календар щеплень, який відповідає Європейским стандартам. У день призначення профілактичного щеплення, проводиться медичний огляд з обов’язковим вимірюванням температури тіла для виключення гострого захворювання. Профілактичні щеплення проводяться тільки одноразовими або самоблокуючими шприцами.
Турбота про здоров’я дітей для батьків, насамперед профілактика найбільш розповсюджених інфекційних захворювань. І тільки вакцинація зможе надійно і ефективно захистити вашу дитину, допоможе їй вирости здоровою і зберегти здоров’я нації.

Будь-яке щеплення є в сотні разів безпечнішим, ніж захворювання.
Зверніться до сімейного лікаря,проконсультуйтеся , прийміть правильне рішення.
Дякуємо за розуміння.

Адміністрація школи


Роздрукувати статтю
Категорія: Варто знати
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.