2 червня 2014 | Фоміна Віра

Наші здобутки

Діяльність педагогічного колективу школи  спрямована на розвиток  творчого потенціалу особистості, створення сприятливих умов для навчання і виховання інтелектуальних і творчо обдарованих дітей. Виявлено творчі здібності дітей, створено банк творчо обдарованих дітей (149 учнів), впроваджується програма “Творча особистість”. На високому рівні працювало шкільне наукове товариство «Ерудит» (керівник Цапенко А.І.). У міських предметних олімпіадах здобуто 24 призових місця, що на 8 більше, ніж у 2012-2013 навчальному році, це  дало можливість колективу школи посісти ІІІ місце у рейтингу шкіл.  Досягнення учнів на олімпіадах: Литвин Н. (10 клас) – ІІІ місце з екології (учитель Демиденко Н.В.), Войцеховська А. (8-Б клас) – ІІІ місце з трудового навчання  (учитель Фоміна Н.Е.), Брощан М. (8-А клас) – ІІІ місце з фізики (учитель Бойко С.М.), Семушина Н.(9-Б клас) –ІІІ місце з біології (учитель Демиденко Н.В.), Брощан М.(8-А клас) – ІІІ місце з біології (учитель Цапенко А.І.), Рябова Н. та Городов Д. 9 11 клас) – ІІ місця з фізичної культури ( учителі Александров О.М., Левченко А.М.), Григоренко С.(7-Б клас) – І місце, Величко В.(10 клас) – ІІІ місце з географії (учитель Подрушняк Л.І.), Александрова А.(8-А клас) – ІІІ місце з англійської мови (учитель Бірюкова І.М.), Кулик М. (9-Б клас) – І місце, Литвин Т.(9-Б)-ІІ місце, Ткаченко А. (11 клас) – ІІ місце з економіки (учитель Подрушняк Л.І.), Куліковська В.(11 клас) – ІІ місце, Прусс М.(10 клас) – ІІІ місце з інформатики (учитель Фоміна В.О.), Мірошніченко В.(10 клас) – ІІ місце з правознавства (учитель Кавун І.М.), Прусс М. (10 клас) – І місце з інформаційних технологій ( учитель Фоміна В.О.), Старостіна Т. (11 клас) – І місце, Яхненко В. (11 клас) – ІІ місце з психології ( учитель Силка Н.А.), Яхненко В.(11 клас) – І місце, Козлова А.(10 клас) – ІІ місце, Бреус І.(7-Б клас) – ІІІ місце (учителі Степанова Р.Д.,Сорочинська С.К., Якимів В.П.), Яхненко В.(11 клас) –І місце, Козлова А.(10 клас) – ІІ місце (учитель Гайдай І.Б.), Одинцова Д. (9-А) –ІІІ місце (учитель Яхненко Л.І.), Брощан М. (8-А клас) – ІІІ місце (учитель Новочуб В.М.) – в олімпіаді з російської мови. У рейтингу шкіл щодо участі у предметних олімпіадах колектив школи посів ІІІ місце. Це   свідчить  про  те,  що  підготовка  учнів  до  олімпіад  проводилася  на  належному  рівні.

Щороку у школі проводиться родинне свято «Золоте зерно», на якому відзначаються учні-переможці олімпіад, їхні вчителі та батьківські активи класів.

Учні  школи  активно залучаються  до  роботи  в  Малій  Академії  Наук. Під час  літньої практики у школі працювала Школа олімпійського резерву, саме тому  у  2013-2014 навчальному році на конкурс-захист наукових робіт було подано ґрунтовні роботи учнів, що дало змогу здобути  перемогу 8 старшокласникам: Яхненко В. (11 клас) – І місце у міському етапі та ІІІ місце в обласному етапі з української мови (керівник Степанова Р.Д.), Галіба Я. (11 клас) – І місце з біології ( керівник Цапенко А.І.), Козлова А.(10 клас) – ІІ місце з української літератури (керівник Сорочинська С.К.), Ткаченко А. (11 клас) – ІІ місце з психології (керівник Силка Н.А.), Куліковська В. (11 клас) – ІІІ місце з математики (керівник Грицай Н.М.), Рябова Н. (11 клас) – ІІІ місце з біології (керівник Цапенко А.І.), Семушина Н.(9-Б клас) – ІІІ місце з біології (керівник Демиденко Н.В.), Янковська Л.(9-Б клас) – ІІІ місце зі світової літератури (керівник Скубенко Т.М.). У міському етапі олімпіади для учнів початкових класів «Обдарована дитина» І місце з математики здобув учень 4-Б класу Солоничний В., а ІІІ місце з української мови – учениця 4-А класу Настичук О. (учителі Круковська Л.В., Кравченко С.А.).

У міському конкурсі ім. Т.Г.Шевченка здобули  перемогу  Горицька В.(5-А клас) – І місце (учитель Сорочинська С.К.), Брощан М. (8-А клас) –ІІ місце (учитель Ткаченко Л.Л.), Тищенко В.(8-Б клас)- ІІІ місце (учитель Ткаченко Л.Л.), Бреус І. (7-Б клас) – ІІІ місце ( учитель Якимів В.П.). У міському етапі Міжнародного конкурсу  знавців української мови ім. П.Яцика здобули призові місця учні школи: Бритик Є. (9-Б клас)- ІІ місце та Бреус І.(7-Б клас) – ІІІ місце (учитель Якимів В.П.). В обласному етапі заочного конкурсу МАН «Розкрилля душі» Мірошніченко В. (10 клас) посіла ІІ місце (учитель Сорочинська С.К.).

Упродовж навчального  року  в  заочних олімпіадах з різних предметів «Олімпус» брали участь 158 учнів та залучено було 15 учителів. У Міжнародному  математичному  конкурсі  «Кенгуру» (осіння та весняна сесії)   брали  участь  96 (44 і 52)   учнів  школи,  в  природничих  конкурсах  «Колосок осінній» - 149  ученів,  «Весняний  колосок» - 116  учнів,   у  історичному   конкурсі   «Лелека» -    29    учнів,   у  конкурсі   «Кришталева  сова» - 15  учнів, у патріотичному конкурсі «Соняшник» - 48, у конкурсі «Лукоморьє» -29, у конкурсі «Русский медвежонок» -26, у конкурсі з англійської мови «Гринвіч» - 32, у конкурсі з фізики «Левеня» - 17, у конкурсі з інформатики «Бобер»- 18, у конкурсі «Патріот» - 101 учень. У Всеукраїнському конкурсі «Моральний вчинок» в номінації «Не будь байдужим» робота учнів Філіпової М.(8-Б) та Силки Є.(3-А) посіла ІІ місце ( керівник Силка Н.А.).

Предметні тижні допомагають учителям та адміністрації виявляти та розвивати обдарованих, творчо мислячих дітей. У рамках цих тижнів учні беруть участь у вікторинах, конкурсах, готують повідомлення, з якими виступають перед молодшими учнями, розвивають у собі почуття прекрасного. Учителями - предметниками організовувалися і проводилися виховні заходи, тематичні вечори, які сприяють формуванню активної громадянської позиції, вчать бути гідними своєї Вітчизни. Сприяли розвитку творчості учнів заходи, які проводилися у школі: фотовиставка «Всі разом», свято «Дарунки осені», КВК старшокласників, конкурс читців творів Т.Г.Шевченка, свято зустрічі птахів, конкурс розумників, вечір «Зірковий час успіху», «Хоровод казок», свято Калити, виставка малюнків «Малюнок моєї сім’ї», ток-шоу «Як досягти успіху», відкрита кафедра «Як стати цікавою людиною?», конкурсно-розважальна програма «Феномен кохання», тестування учнів «Мої здібності та таланти», перформанс «Т.Г.Шевченко», конкурс «Міні – Міс -2014» «Євробачення -2014», «Майданс».  На належному рівні проведено тижні української мови та літератури (відповідальна Сорочинська С.К.), фізичної культури та спорту( відповідальний Александров  О.М.), математики та фізики (відповідальна Фоміна В.О.), екологічних знань (відповідальна Цапенко А.І.), творчих звітів гуртків та секцій.

Упродовж навчального року учнями школи здобуто перемоги у багатьох конкурсах художньо-естетичного спрямування: ІІ місце у міському конкурсі малюнків на асфальті «Сміла – рідне місто моє!» (керівник Яхненко Л.І.), у міському конкурсі «Стоп, насилля!» учениця 10 класу Тютенко А. посіла ІІІ місце, учениця 7-А класу Коваленко С. здобула перемогу у міському конкурсі малюнків «Спомин про Чорнобиль». Учні Костенко А. та Корольков Б. отримали подяку від міністра внутрішніх справ за участь у конкурсі «Лист міліціонеру». Систематично у фойє школи організовуються персональні виставки учнівських робіт (Білякової О., Величко С., Капітан Р. та інших). У міській вікторині «Чи знаєш ти Шевченка?» І місце посіла Кулик М. (9-Б клас), у краєзнавчій вікторині, яку проводив міський краєзнавчий музей до 70-річчя визволення м. Сміли перемогу здобули Кулик М., Литвин Т., Коваль Т.(9-Б клас, керівник Кавун І.М.). У міському літературному конкурсі «Тарасовими шляхами» ІІ місце посіла Горицька В.(5-А клас), у конкурсі «І слово Шевченка в серці озоветься» І місця посіли Філіпова М.(8-Б клас) і Тимошенко Я.(3-А клас), яка здобула приз глядацьких симпатій на Всеукраїнському конкурсі читців творів Т.Г.Шевченка (м.Київ). Бритик Є.(9-Б клас) отримала Грамоту за участь в обласному квазіСлемі «Комуналка», який проводила обласна організація «Спілка письменників Черкащини». Творчі роботи Тищенко В.(8-Б) та Гончаренко О.(випускниці) були надруковані у збірці поезій «Ліричні проліски» (керівник Скубенко Т.М.).

Значні здобутки колективу школи у спортивних змаганнях, які входять до заліку спартакіади школярів, стали можливими завдяки злагодженій співпраці учителів фізичної культури  Сущенко Є.Л., Левченка А.М., Александрова О.М.

( до речі, команда учителів посіла І місце у змаганнях освітян). Варто зазначити, що у міських та обласних змаганнях «Здорові діти – здорова нація» команда учнів 4-5 класів посіла І місце.  У міському етапі Всеукраїнської військово-спортивної гри «Зірниця» шкільна команда «Варта» (командир Литвин Т.) посіла ІІ місце. У міських змаганнях з шашок Литвин Т.(9-Б) посіла ІІ місце, у штовханні ядра Філіпова М.(8-Б) посіла ІІІ місце, у змаганнях з бігу Бреус В.(11) посіла І місце. Футбольні команди учнів 4-5 класів та 6-7 класів посіли І місця та брали участь у зональних змаганнях. У змаганнях з баскетболу шкільна команда дівчат посіла ІІІ місце. Учениця 8-Б класу Філіпова М. посіла ІІ місце у змаганнях з настільного тенісу. Вдало виступила команда учнів 7 класів у змаганнях «Старти надій», де учні здобули перемогу у стрибках, з бігу та штовханні ядра та посіли командне І місце.  До Дня Перемоги були проведені міські змагання зі стрітболу, у яких команда учнів 7 класів (Карпенко В., Чипутович А., Бойченко В., Пірієв Д.) здобула перемогу (І місце).  Учень 10 класу Клочан І.  здобув І місце в обласних та ІІІ місце у Всеукраїнських змаганнях з панкратіону (тренер Левченко А.М.). Значна частина учнів школи, які відвідують позашкільні гуртки, здобували перемогу у змаганнях різних рангів.

Вдалим був виступ колективу школи у міському етапі огляду-конкурсу «Грайлива веселка». Журі фестивалю відзначило грамотами хоровий колектив, вокальний ансамбль «Квіти життя», тріо «Ніка» (керівник Пустовіт В.М.), художнє читання Козлової А. та танцювальну майстерність Бреус В. Учениці 10 класу Козловій А. призначена стипендія міського голови.

Щомісяця виходила з друку шкільна газета «Наша перша» (відповідальна Палієва С.І.), яка нагороджена Дипломом Міжнародного конкурсу Преси та шкільних мас-медіа (м. Миколаїв).

  Сподіваємось, що й надалі наші учні будуть творчими, активними і досягатимуть нових вершин!

                                                                                 С.І. Палієва,

                                       заступник директора

з навчально-виховної роботи


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете залишити відгук, або зворотне посилання з Вашого власного сайту.