8 червня 2019 | Фоміна Віра

Початок літа! Наш 7-А!

Літо – це улюблена пора року для школярів. З настанням канікул приходить повна свобода від навчальних занять. Навчальний рік – позаду. Підбито підсумки навчання. Більше не треба прокидатися під ранні звуки будильника, вчити уроки, писати контрольні. Теплі літні місяці – найбільш безтурботна та довгоочікувана  для нас пора.

Швидко промайнули два тижні навчально-виробничої практики. Вони були насиченим різними подіями та заходами. Учні нашого ще 7-А класу долучились до роботи у військово-патріотичному загоні «Джура», англомовному таборі «TESCО», працювали вожатими у загонах пришкільного табору «Веселка». У вихідні дні Міліціян Дмитро здобув призові місця в обласних змаганнях зі спортивних бальних танців, Козій Артем - з легкої атлетики.

Сумлінно працювали семикласники у підшефному ДНЗ №18 «Чебурашка», надаючи допомогу у створенні затишних куточків для малечі.

До підшефної військової частини добирались пішки, випробовуючи свої сили. Вдалось! Нас радо зустрів командир роти Панчук Роман Олексійович, випускник Нашої Першої. Він провів екскурсію по частині, дав можливість приміряти бронежилети і кевларові каски, розібрати автомат. Для нас продемонстрували свою спритність при гасінні пожежі військові. А також ми мали можливість спостерігати за роботою трубоукладача.

Історичний квест «Чи знаєш ти рідне місто?» для нас провів працівник музею Іванов А.К.. Ми дізнались багато нового, зрозуміли, що дуже мало знаємо про минуле Сміли, її людей. Тому попереду у нас – вивчення рідного краю.

В один із днів ми відвідали столицю нашої держави – місто Київ. Погода нам сприяла, і тому ми здійснили пішохідну екскурсію старим Подолом, пройшлись по новому скляному мосту, піднялись на Володимирську гірку, відвідали Маріїнський палац, Верховну Раду, Софіївську площу, Хрещатик, покатались на фунікулері.

Відвідавши водно-інформаційний центр, ми ознайомились з кругообігом води в природі. Експозиції притаманні ознаки музею, технічної виставки та аквапарку. Під час подорожі в світ води можна спостерігати за таненням льодовиків, зародженням дощу та виверженням гейзерів. Можна змінити русло річки на макеті, побавитись з великими мильними бульбашками, перевірити силу на водяному насосі, познайомитись із живими рибами — японськими коропами кої.

А екскурсія до науково-природничого музею НАН України дала можливість поглибити наші знання з ботаніки, зоології, хімії, геології, історії, археології. На площі 8000 м² у 24 залах зібрано понад 30 тисяч експонатів, які розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний та тваринний світ, їх минуле та сучасне, про історію матеріальної культури племен і народів, що заселяли територію України. Центральне місце в музеї займає комплекс діарам — ландшафтні експозиції та біогрупи, кількість яких сягає 30.

А що може бути цінніше  за час, проведений разом із батьками? Спільно з ними ми здійснили ремонт навчального кабінету, пофарбували парти. І один із літніх днів провели на природі: лісова каша, змагання з футболу, спортивні ігри, купання у водоймі. Дякуємо батькам за підтримку!

Попереду у нас – літні канікули, здійснення планів щодо відпочинку. Бажаємо усій шкільній родині гарно відпочити і з радістю зустрітись 1 вересня!  До побачення 7 клас! Зустрічай нас 8 клас!

                                                                          Валерія Шигільдієва, учениця 7-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.