1 листопада 2019 | Фоміна Віра

Національний парк «Межигір’я»

Національний парк «Межигір’я», який знаходиться в с.Нові Петрівці, - колишні володіння екс-президента В.Ф.Януковича, - став популярним туристичним об'єктом.  Саме сюди на осінніх канікулах помандрували учні 6-А та 6-В класів Нашої Першої.

Межигір'я  -  не просто особняк Януковича, це цілих 114 гектарів території з неперевершеним ландшафтним парком. Обійти всі володіння навіть за день практично неможливо.  Наш маршрут розпочався від центрального входу, біля якого знаходиться чудова водойма з фонтаном. Йдемо далі, і перед нашими поглядами відкривається вид на знамениту "Хонку" - клубний будиночок Януковича. Його назва походить від фінської фірми, виробника екологічно чистої деревини, з якої він виготовлений. На підходах до "Хонки" - імітація руїн  Парфенона. Потім ми побували у зоопарку, де побачили не лише оленів, косуль і павлинів, але і страусів , лам. Дорога від зоопарку привела нас до набережної, що виходить на Київське водосховище. Окрасою цієї території є копія плавучого ресторана-дебаркадери "Галеон". Вражає ретро-автопарк колишнього господаря резиденції: «Мерседеси», "Фольксвагени", мотоцикли, раритетні радянські авто, які раніше належали кіностудії ім. О. Довженка — 2 чайки і один ЗІЛ-114,  і навіть  електрокар.

Про флору резиденції - окрема історія, адже тут зібрані екземпляри з усього світу. Назви рідкісних дерев і чагарників вказані на табличках, як в дендропарках. Помилувавшись красою парку з його акуратними зеленими газонами і пишними осінніми барвами золота і багрянцю, ми зробити якомога більше фото. Отримавши чимало вражень, емоцій, вирушили додому!

Гончаренко Н.С., класний

керівник 6-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.