21 вересня 2014 | Фоміна Віра

Тиждень основ безпеки життєдіяльності

Безпека – це життя людини,

Безпека – це наше майбуття.

Прийміть до серця світ природи –

Прекрасне буде всіх життя!

Дорожньотранспортнi пригоди, пожежі, нещаснDSCN4718і випадки на воді, випадкові та навмисні пошкодження, аварії, травмування в побуті тощо щорічно забирають життя десятків тисяч людей, і немала частина з них – діти…

Основною причиною такого загрозливого становища с незнання чи нехтування елементарними правилами безпеки, недостатня iнформованiсть щодо поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій, вiдсутнiсть практичних навичок самодопомоги.

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я. Отже, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації - одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні  перед освітою.

З  метою набуття у підростаючого покоління навичок свідомого, поважного ставлення до збереження здоров'я і життя людей в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, залучення дітей до масово-роз'яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності з 15 по 19вересня 2014 року у школі було проведено Тиждень основ безпеки життєдіяльності.

Під час Тижня проведено: агітбригаду на тему «Світлофорчик». Діти мали змогу у ігровій формі дізнатись багато нового і цікавого про необхідність дотримання правил дорожнього руху.

Між учнями 7 класів було проведено вікторину на тему: «Школа здорового способу життя». Учні пригадали правила користування побутовим газом. Надання першої медичної допомоги постраждалим під час пожежі. Основною метою таких пізнавальних заходів є навчання підростаючого покоління відповідальному  ставленню до безпеки власного життя та безпеки життя оточуючих.DSCN4716

Загалом, підсумовуючи  результати проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності можна з певністю констатувати, що питання  безпеки життєдіяльності підростаючого покоління  в житті сучасного суспільства посідає особливе місце, адже саме від таких знань та вмінь  залежить  їх майбутнє – щасливе та безпечне.DSCN4715


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.