28 квітня 2020 | Фоміна Віра

“Колосок” збирає друзів»

Мабуть, немає такого учня у нашій школі, який би не знав про Міжнародний природничий конкурс «Колосок» або не брав участь у ньому. Щорічно конкурс проводиться двома етапами – весняний і осінній. І кожного разу координатори конкурсу, який заснований у 2002 році Львівським інститутом освіти, не забувають відзначити усіх учасників сертифікатами та подарунками.
Основним завданням яке ставлять засновники конкурсу – активізація пізнавальної діяльності усіх школярів від 1 до 11 класів, розвиток дослідницьких здібностей і винахідництва, залучення до читання, роботи з інформацією – як зазначав Альберт Енштейн, «у жодному разі не можна змиритися з тим, щоб нове відкриття у науці було відомо лише небагатьом ученим у цій галузі…». Проведення конкурсів, інтелектуальних ігор, друк науково-популярних журналів «Колосок» і «Колосочок», залучення найменших у «Клуб зерняток» - шляхи реалізації інноваційного проекту «Інтелектуальна Україна».
Ось і цьогорічний Колосок весняний 2020 зібрав 70 учнів 2-9 класів для участі у конкурсі. Проте, карантинні заходи не дозволяють провести його належним чином. І щоб учні не сумували під час карантину, для усіх бажаючих і щирих шанувальників конкурсу, оргкомітет проводить онлайн конкурс «Колосок для всіх» - безкоштовний, за спеціальними темами для кожної вікової групи. Зареєструватися можна з використанням мобільного додатку, і ти учасник конкурсу. Один із таких етапів уже відбувся 25 квітня, але бажаючих було скільки, що не витримали мобільні ресурси і тому конкурс продовжили – участь можна взяти 2 травня з 13 до 15 години.

Запитання цікаві, різнопланові, пізнавальні. Ось наприклад: чи знаєш ти що
- картопля – перший овоч, що був вирощений у космосі у 1995 році;
- помідор – найпопулярніший фрукт-овоч у світі;
- полуниця – єдина у світі ягода, насіння якої розташовано зовні, а не всередині;
- банан – це не дерево, а гігантська трав’яниста рослина заввишки 5-8м. Відповіді на ці та інші запитання можна знайти на сайті конкурсу у розділі «Архів журналів та газет».
Долучайтеся до участі, отримуйте сертифікати, нові знання – коли Ви знань бажаєте - читайте «Колосок», «Колосочок» та беріть участь у конкурсі.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.