14 січня 2021 | Фоміна Віра

Незвичайні новорічні традиції

Ні для кого не секрет, що в кожній країні є свої особливі традиції святкування наймасштабнішого щорічного свята – Нового року. І що є добре і звично для жителів однієї країни, може бути дивним і неприйнятним для іншої. У багатьох європейських країнах прийнято прикрашати  ялинку і ховати під нею подарунки рідним і близьким, робити один одному сюрпризи і переодягатися в різних казкових персонажів. До таких традицій звикли і жителі нашої країни. А які незвичайні новорічні традиції є в інших країнах нашої планети?

Учні 6-В класу під час виховного заходу, який відбувся 12 січня здійснили подорож до різних країн світу на дізнались про незвичайні новорічні традиції цих країн.

Виявляється, що в нашої країни-сусідки Польщі Новий рік іменують Днем Святого Сільвесра. За повір’ям Святий Сільвестр – це єпископ, що врятував світ від страшного чудовиська Левіафана. В цей день в усіх містах цієї країни дуже шумно: скрізь вибухають феєрверки та хлопавки. Натомість в Кореї Новий Рік вважається сімейним святом, яке називають Солей і відмічають його аж три дні. В цей час прийнято відвідувати батьків та вбиратися в традиційний одяг. А от у Франції починають готуватись до Нового року заздалегідь, ще у середині листопада відкривається Головний Різдвяний Ярмарок на Єлисельських Полях, де можна придбати безліч новорічних прикрас та поласувати  смаколиками. Оригінальний новорічний звичай існує в Аргентині. В цій країні в новорічну ніч прийнято позбавлятись від непотрібних документів, жителі, рвучи документи на маленькі шматочки, замість конфеті викидають їх у відчинені вікна, тому після святкування на вулицях міст лежать символічні сугроби з паперу. Дуже здивувала учнів традиція італійців викидати в новорічну ніч з вікон старі речі. Напевно нікому не хотілося б опинитись під вікном, з якого випадає, наприклад, диван. Болгари зустрічають Новий рік символічними ударами по спині гілочкою вишневого дерева, бажаючи тим самим щастя та багатства. Іспанці в новорічну ніч  з’їдають під час бою курантів 12 виноградинок, щоб наступний рік був вдалим.

Учні ділились власними знаннями про  чудернацькі традиції святкування Нового року в різних країнах, грали в новорічну вікторину та розгадували ребус. 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.