12 січня 2021 | Фоміна Віра

Онлайн-вікторина «Дорогою героїв»

Шановні учні! Наша Перша ­– це маленька країна, що має свою історію, яку ми повинні знати так, як знаємо історію свого роду.

Січень – місяць багатий на знаменні події. 29 січня святкуватимемо 77 річницю з дня визволення рідного міста від нацистських завойовників. Учасниками війни були наші дідусі та прадідусі, учителі рідної школи. Наші випускники виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані, а нині захищають мирне життя українців на Сході України.

В літопис школи вписано не тільки героїчні, але і трагічні сторінки. 17 січня 2019 року загинув вірний син України Дімітров Михайло, випускник Нашої Першої.

Ми з вами – одна велика родина, ім’я якій – Наша Перша. Вона має глибоке коріння, пишається своїми традиціями, злагодженою роботою усього шкільного колективу. Знати його історію – обов’язок кожного громадянина.

Пропонуємо вам переглянути відео «Історія школи», перейшовши за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=3QOyyh9Fv6c&feature=emb_logo

Запрошуємо вас і ваших рідних,  які навчалися у школі №1, узяти участь у вікторині  «Дорогою героїв».

Керівник гуртка «Музей «Історія школи»» - Сорочинська С.К.

Вікторина «Дорогою героїв»

  1. Назвіть прізвища випускників школи, які є учасниками АТО .
  2. Кого із них ви або ваші рідні знаєте особисто? Що ви можете розповісти про цю людину? По можливості, зробіть спільне фото з учасником АТО і окремо фото учасника війни на Сході для Літопису музею «Історія школи».
  3. На честь кого на фасаді школи встановлено меморіальну дошку?
  4. Які заходи проводилися у школі на вшанування пам’яті М.Дімітрова?
  5. Хто із директорів школи №1 був учасником Другої світової війни?
  6. Хто із учителів воював у роки Другої світової війни?
  7. Чи є серед ваших рідних випускники школи, що виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані?
  8. Якщо є такі рідні чи знайомі, запишіть їх спогади і зробіть спільне фото і фото учасника війни для Літопису музею «Історія школи2»
  9. Якщо ваші батьки, рідні навчалися у ЗОШ №1, подаруйте фото їх випускного класу і запишіть спогади про шкільне життя (фото прикріпіть окремим файлом до відповідей).

Відповіді надсилати до 20.01.2021 керівнику гуртка Сорочинській С.К. на електронну пошту    svetasoroch68@gmail.com


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.