7 травня 2021 | Фоміна Віра

Література – це наука людинознавства

Сьогодні у нас незвичайний день: доля подарувала можливість спілкуваня із прекрасною молодою людиною, сучасною письменницею Валерією Фадєєвою. Відкритий погляд, щира посмішка, весела і водночас стримана - такою ми її побачили і відкрили ще один "духовний острів" в океані рідного народу, Черкащини. А починалося з того, що серед новинок літератури нам потрапили до рук дві книги: "Я -маріонетка" і "Криві дзеркала. Спочатку зауважили назву, а потім увага була прикута до сюжету, до долі героів, наших сучасників.
Українська література самобутня та різножанрова, багатюща скарбниця. Зазвичай буває так, що після прочитання твору виникають питання щодо його розв'язки, історії написання чи щодо причини появи саме таких героїв, які живуть на сторінках прочитаної книги. Ми звикли залишати ці питання без відповіді або самостійно фантазувати продовження історії, мріючи про те, як би було чудово поспілкуватися тет-а-тет із автором.
Сьогодні усі "таємниці за сімома печатями" було розгадано, оскільки 10-класники і поділилися своїми враженнями та переживаннями від детективів з автором - Валерією Фадєєвою. Під час зустрічі у ході приємного, вільного, відкритого спілкуванням кожний мав змогу отримати відповіді на ті питання, які його хвилювали, чи переконатися у правильності власних поглядів щодо прочитаного-пережитого. І ось сьогодні ми змогли обговорити проблеми, порушені у повістях, і вчинки героїв. А головне - зрозуміли, що основа творів В.Фадєєвої - реальне сучасне нам життя з тими ж проблемами, негараздами, мріями людськими і розчаруваннями. Нам було приємно почути від авторки ось такі слова: ”Письменнику завжди важлива думка його читатів і письменнику надзвичайно приємно, коли читачі щиро зацікавнені в його творах. Я відчула та побачила щирість, зворотній зв'язок та погляд очей думаючих людей. Я побачила чудове майбутнє поколіня. Покоління, яке думає, читає аналізує, цікавиться. Ви неймовірні!”

Зустріч закінчилася. Ми обмінялися подарунками: учні підготували ілюстраціі, кросенс за змістом прочитаних книг, дібрали навіть саунд-трек до фільмів, які - за нашими щирими побажаннями (маємо надію!) будуть створені за сюжетами детективних повістей. А нам презентовано авторкою автографи.
З новим натхненням і за підтримки вчителів учні продовжують знайомитися з українською літературою . І з нетерпінням чекають на вихід третьої книги В.Фадєєвої, над якою вона працює.

Даріна Лозова, учениця 10 класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.