29 квітня 2021 | Фоміна Віра

29 квітня — Міжнародний день танцю!

За рішенням ЮНЕСКО Міжнародний день танцю відзначається з 1982 року в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера (29.04 1727 - 19.10.1810). Він був дуже талановитим, створив багато нових напрямків у балеті.

Про танці та їх історію говорили сьогодні учні 6-А класу під час ранкової зустрічі. Адже деякі учні класу вже не один рік виступають у складі міських танцювальних колективів та мають багато індивідуальних нагород: Мальована Крістіна, Проценко Вероніка, Ткаченко Марія, Чмиренко Крістіна, Ховко Михайло.

Та й класним колективом діти полюбляють розучувати танці, щоб дарувати людям радість та естетичну насолоду. Ми танцюємо, аби виразити свою сутність, живемо в ритмі танцю! Танець - це рух, а рух - це життя!

 

Цікаві факти про танці:

  1. Мерінга. У цьому стилі танцю основні рухи схожі на ходу кульгавого. А от головною родзинкою цього танцю є легкі еротичні рухи.
  2. Сальса. Дівчина повинна повністю імпровізувати, слідуючи за своїм партнером. Главою сальси є саме партнер, дівчина ж повинна просто насолоджуватися танцем. Існує легенда, що свідчила про те, що сальсу Касіно почали танцювати в ігрових закладах, які закрила влада. Це сталося після кубинської революції.
  3. Танго. Від африканських спільнот в Буенос-Айресі і з`явився цей танець. Назва взяла свій початок від танцю під звуки барабана. А саме слово «танго» приписують нігерійському народові ібібіо. Спочатку танго танцювали тільки чоловіки. Таким чином вони привертали до себе увагу жінок.
  4. Танець живота. В Х столітті цей танець принесли з собою цигани Гаваза з Індії на близький схід. На сьогоднішній день експерти нараховують приблизно 50 стилів східного танцю живота.
  5. Хіп-хоп. Батьківщина хіп-хопу - Південний Бронкс, в Нью-Йорку. Почали танцювати його в 1980-х роках минулого століття. До хіп-хопу відносяться такі напрямки, як крамп, waving, брейк данс і C-Walk. Читайте ще: Чернівецькі бальники - у 20-ці кращих танцюристів світу
  6. Бачата. Серед танцюристів існує вислів: якщо ви жодного разу не танцювали бачату, то ви взагалі не танцювали. Мета танцю - контакт партнерів, і чим тісніший, тим краще. Як таких власних рухів танець має небагато. А ось перекидання партнерки з боку в бік і бічні проходи використовуються дуже часто.
  7. Вальс. Для того, щоби взяти участь у благородних зборах або ж потрапити на віденський різдвяний бал, вам просто необхідно вміти танцювати вальс.
  8. Ча-ча-ча. Цей танець відомий як «танець кокеток». Таку назву танець отримав через те, що в ньому обов’язкові виразні рухи стегнами.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/29-kvitnya---mizhnarodniy-den-tancyu-31574. Сайт http://acc.cv.ua/


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.