21 квітня 2015 | Фоміна Віра

День Землі

122-го квітня - День Землі, ще один привід згадати про екологічну проблему на планеті та приєднатися до тих, хто намагається берегти природу рідної країни. Вже 45 років активісти з усього світу закликають бути уважними до довкілля, не смітити і пам’ятати планета Земля в нас лише одна. До чого може призвести недбале ставлення у природи всі  ми добре знаємо. Якби всі були свідомими в ставленні до навколишнього середовища, то за роки незалежності ми б не накопичили стільки сміттєзвалищ. На сьогодні вони займають 4% території всієї території України. Цим сміттям можна було б завалити усю Черкаську область, ще й залишиться. Всього за рік українці викидають у смітник близько 14 мільйонів тон різного непотрібу, лише невелика частина 4% опиняється на санкціонованих сміттєзвалищах. 5% переробляють як втор.сировину, а решта 9% розпорошується рекреаційними зонами та місцями відпочинку.(переважно пластик, скло, папір, які могли б піти на переробку).

Нам потрібно брати приклад з країн Європи: Німеччини, Швеції та Швейцарії де сміття майже немає, там 80% перероблюють на вторинну сировину і використовують повторно. Європа може бути бути і в Україні, якщо всі небайдужі будуть дотримуватися правил поведінки в природі.
2


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.