22 квітня 2015 | Фоміна Віра

Рух за сталий розвиток

 

 

22 квітня, у Міжнародний День Землі, учні школи №1 приєдналися до Акції «Рух за сталий розвиток», яку проводили навчальні заклади-учасники українсько-шведського проекту “Освіта для сталого розвитку в дії”, що реалізується в 14 областях України з 2009 року організаціями "Вчителі за демократію та партнерстов" (Україна) та Global Action Plan (Швеція).

Учні 7-А класу, ініціатори участі у конкурсі «Екоклас», вийшли на вулиці міста Сміла, щоб навчити дорослих заощаджувати ресурси — світло, газ, воду, як зменшувати відходи родини та вести екодружній стиль життя. Головна ідея заходу — привернути увагу громади до ідей сталого розвитку.

Учні 7-А класу пройшли вулицями з транспарантами, на яких написали та намалювали, як навчились заощаджувати ресурси на “Уроках для сталого розвитку”; роздавали перехожим інформлистівки — як заощадити воду, світло, газ. Вони не просто пройшлися вулицями, а ще й віднесли до пунктів прийому вторсировини макулатуру, ПЕТ-пляшки, використані батарейки ( все упродовж 20-21 квітня збирали учні школи) і запрошували до цього інших. Дорогою брали інтерв'ю у мешканців, чи знають вони про шкоду батарейок та чи не викидають їх.

Також у фойє школи було влаштовано виставку оригінальних виробів, які самостійно виготовили учні з мотлоху — друге життя речей. Біля магазину «Фокстрот» діти агітували за екодружні покупки— запрошували відмовлятися покупців від поліетиленових кульків на користь багаторазових сумок.

С.І. Палієва, заступник директора з виховної роботи

Image030 Image031 Image032


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.