17 квітня 2015 | Фоміна Віра

Акція «Рух за сталий розвиток»

2222222222322 квітня, середа, у Міжнародний День Землі, запрошуємо вас приєднатися до шкіл-учасниць проекту «Освіта для сталого розвитку в дії»  з 12 областей України та взяти участь у корисній публічній акції, щоб привернути увагу мешканців вашого села, містечка, міста і навіть усієї України до ідей сталого розвитку, а також спонукати їх спільно з нами рухатися в одному напрямі.

Акція під назвою «Рух за сталий розвиток» передбачає, що  22 квітня, у День Землі, учні школи (будь-яких класів) збираються разом та проводять «марш» вулицями, прямуючи до пунктів прийому вторсировини: здавати макулатуру, пластикові пляшки, батарейки та інше. Все, що приймають на переробку у нашій місцевості.

Для привернення уваги якнайширшої аудиторії учні можуть також використовувати невеликі транспаранти з надихаючими та інформативними написами (з власними малюнками) — згодиться все, чого навчились у курсі «Уроків для сталого розвитку». Наприклад: «Ми несемо здавати макулатуру. Приєднуйтесь!», «Ми завжди вимикаємо за собою світло. А ви?», «Ми закручуємо кран, коли чистимо зуби. Щораз заощаджуємо до 20 л води. Спробуйте — це просто!» і т. д. Також можна  дорогою роздавати саморобні листівки з корисною інформацією про те, як заощаджувати ресурси тощо.

За вами, звісно, залишається беззаперечне право дофантазовувати і творчо модифікувати акцію — все, що вважаєте за потрібне.

Ми б хотіли, щоб акції не залишились без уваги ЗМІ. Тому просимо усіх, хто братиме участь, за можливістю, повідомити за два дні, тобто 19-20 квітня, щоб ми змогли організувати інформаційну підтримку.

Не забувайте задокументувати все, що відбуватиметься, і повідомити про це інших з нашою допомогою або самостійно.

Запрошуємо учнів 1-11 класів Нашої Першої до активної участі в акції.

Успіхів! Разом переможемо!

Олена Пометун, науковий керівник проекту,Член-кореспондент НАПН України

доктор педагогічних  наук, професор.

С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.