8 травня 2015 | Фоміна Віра

Пісні, опалені війною

Травень цього року незвичний. Ми відзначаємо 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі.  Вже стало традицією щорічно напередодні дня Перемоги  проводити зустрічі учнів школи №1 з учасниками аматорського  хору ветеранів війни на праці МБК під керівництвом заслуженого працівника культури України Діни Іванівни Осадчої.   У репертуарі  хору пісенних творів повоєнних років багато.. Слід сказати, що аматорський хор ветеранів відомий далеко за межами Черкаської області.

Цього разу Діна Іванівна запропонувала учням відвідати міський будинок культури. Із задоволенням, у цілковитій тиші, слухали учні 7-8 класів пісні у виконанні хору. Пісні змінювались розповідями та коментарями ведучої, сольним виконанням пісень окремими учасниками, оплесками глядачів.  Серед колективу є й такі, що брали безпосередню участь у бойових діях, люди з почесної когорти захисників Вітчизни – це Григорій Мефодійович Колісник та Борис Митрофанович Величко, яким, до речі, цього року виповниться 90 років.

Швидко промайнув час зустрічі. По завершенні концерту школярі дякували виконавцям квітами, гучними оплесками, щирими вітаннями з наступаючим святом та подяками. На очах ветеранів бриніли сльози вдячності.

Сподіваємося, що музична зустріч надовго залишиться у пам’яті наших учнів.

                      С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи

Пісні


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.