12 жовтня 2015 | Фоміна Віра

Свято душі

Чарівна осінь виграє на струнах бабиного літа.
Принад у неї стільки є, ще й сонечком не раз зігріта.
В ній море ніжної краси, а світлих чарів — не збагнути.
І линуть ніжні голоси, хоч вже й пташок не може бути…

Як  незвично змалювала осінь у своєму вірші українська поетеса Надія Красоткіна. Так поетично і так реально.

Для вчителів нашої першої осінь розпочалася саме з чаруючого та хвилюючого голосу органу.

Твори відомого композитора Й.С. Баха то підносили до самого купола Білоцерківської органної зали, то злітали аж до неба, то ніби вели глибокими печерами та опускали під воду.

Нам, небагатьом, доводилось слухати музичні твори для органу. Незабутнє враження залишає сам величний та величезний інструмент – найбільший з усіх музичних інструментів.  Камерна музика, яку народжують 2734 органних труби, сонячні промені, що, падаючи з вікон костелу, золотять чисельні ікони та картини, стали чудовим початком екскурсійного дня напередодні вчительського свята.

Теплий кольоровий ранок кликав продовжити подорож.

Наступна зупинка – село Буки Сквирського району Київської області.

Якщо ви думаєте, що усі села однакові – ви помиляєтесь.

Такої краси, як  Букський ландшафтний парк годі й шукати.  Майже три гектари колишнього звалища  у 1996 році підприємцем  Іваном Сусловим були перетворені на одне з найкрасивіших місць України, куди щороку з’їжджаються тисячі туристів.

Кожного гостя одразу чекала маса вражень. На території парку усіх зустрів величезний фонтан, що колись знаходився на Майдані незалежності . Ми з захопленням милувались  красивими баштами, фонтанами та водоспадами, поляною казок, відвідали храмовий комплекс, попросили миру та щастя, потерши святого камінця в руках янгола, кидали монетки  романтичних містків та  величезного каміння біля річки.

Благополуччя для нашої школи та всієї країни  пообіцяли три чарівних жаби та чарівний камінь.

Приємною несподіванкою стала зустріч з випускниками нашої школи та теплі їх привітання.

Ось таким, сповненим приємними подіями та враженнями, став черговий День учителя, який наш колектив за багаторічною традицією зустрічав в екскурсійному автобусі.

                               Голова профкому, учитель трудового навчання Фоміна Н.Е.

Axslljge_lo pZ9kXbHwcJA rYZl56pjcZw


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.