15 жовтня 2015 | Фоміна Віра

Фестиваль патріотичної пісні та поезії «Свята Покрова»


Image048Image056Image049Image050Image051Image047Image052Image053Image054Image055Моя Україна – широкі простори:

Поля і левади, долини і гори,

Молитва і пісня, і слово натхнення,

Наша праця й талант, Україно, для тебе!

    Напередодні дня захисника України (14 жовтня) у нашій школі відбувся фестиваль патріотичної пісні, прози та поезії «Свята Покрова».

У забуття все більше і більше відходять дні наших звитяг. Змінилися часи, змінилися і людські погляди на сенс життя, на самопожертву в ім’я України.

Але  не перестає боліти  у  нас душа і за минуле, і за сьогодення нашої держави. Поезія, проза, пісня – є великим відображенням патріотизму й героїзму. Їхню мову гніву, мову любові та мову надії  й до сьогодні здолати ніхто так і не може.

Відкрила свято патріотичної пісні директор школи Гайдай Інна Борисівна, яка привітала всіх учасників з початком фестивалю, побажала успіхів у виступах та нових звершень на благо української держави і нації.

Вірші патріотичного спрямування продекламували учні Бондаренко А. (1-В), Ткаченко І. (1-Б), Галич К., Вдовик Ю., Філіпова М.(10-Б).  Авторські твори на розсуд  глядачів  представили  шкільні поети  Шевчук М. (7-А) та Плієва М.(9-Б).

У виконанні молодих патріотів України звучали пісні різної тематики: козацькі, українські народні, пісні про Україну. Вдалим був виступ учнів початкової ланки: Лапшиної Є.(2-В), гурту «Ми – нащадки славних козаків» (3-А,3-Б), Говоріщевої В.(4-А), Федченко М. (4-В). А справжньою окрасою фестивалю став парад вишиванок у виконанні учнів 4-А класу (класний керівник Курбатова Т.М.).

До фестивалю були залучені учні усіх класів. Рідному краю, українській мові були присячені виступи учнів 5-7 класів. Гарну виконавську майстерність продемонстрували учні: Лозова Д., Кондратенко М.(5-А), Понурко Р., Андрієнко О. (5-Б), Сергієнко Ю.(6-А), Коцуконь В., Карпенко І.(6-Б),  Гуржій К., Борщевський І. (6-В), Бучко В., Царенко Л., Леус С. (7-Б),  Бєльська К.,  Іллюшина Ю. (7-В). Окрасою цієї частини фестивалю була пісня «100 бійців», яку  виконало тріо «Ніка» у складі учнів 7-А класу (Шевчук М., Горицька В., Ткаченко А.).

Хвилина мовчання була присвячена вшануванню пам’яті Українських січових стрільців, Героїв Небесної Сотні та Майдану, воїнам АТО. Гімн України у виконанні всіх учасників свята показав   патріотичне єднання   молодого та досвідченого покоління.

Особливу увагу глядачів привернула пісні «Прошу в неба» (у виконанні учениці 9-А клас Пархоменко Т.) та «Мила моя, вставай», яку у супроводі гітари виконав квартет учнів 11 класу. Вдало виступили учні 8-А класу: Атаханова К., Баштан Д., Бершацька А. та учень 8-Б класу -Удоденко Н.

Затамувавши подих, слухали присутні пісню  «Боже, Україну збережи» у виконанні  Філіпової М., учениці 10-Б класу. Цей виступ і завершив свято.

Перегорнувши не одну сторінку історії, учні нашої школи зуміли передати свою любов та пошану усім героям України через мелодійну пісню, через мудре слово.

 

Ми наповнені духом своїх волелюбних предків, багатою історією. І якщо хочемо осягнути минуле України, то маємо багато вчитися, знати, пам’ятати. Таким був лейтмотив шкільного фестивалю.

На завершення заходу директор школи, Інна Борисівна, подякувала всім, хто не байдужий до української пісні, слова, молодому підростаючому поколінню справжніх патріотів України і вручила грамоти  переможців шкільної вікторини  «Козацька слава» та висловила впевненість, що даний захід буде проводитися щорічно.

С.І.Палієва, заступник директора

з виховної роботи

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.