23 жовтня 2015 | Фоміна Віра

Школа … Сім’я … Вирішення проблем …

Image110 Image111 Image112 Image113   Як вічно існує день і ніч, людина та її тінь, так і життя неможливе без проблем. Проблема батьків і дітей – одна з вічних проблем. Аби вирішити її, необхідно побачити наших дітей серцем, зрозуміти, в чому наші власні помилки і помилки наших дітей.

Виховання дитини – тяжка праця, але виправляти допущені помилки і перевиховувати – ще складніше. Багато батьків розуміють свої помилки надто пізно, зустрічаючи холод і байдужість своєї дорослої дитини.

Виховання дитини  починається від її народження.  Якою вона виросте значною мірою залежить від її батьків. Батьки в родині мають виконувати функції педагога: освітню (передача життєво значущої інформації), виховну  (засвоєння норм життя в людському суспільстві), розвиваючу (підвищення індивідуального потенціалу).

А щоб виховати дитину правильно, необхідно мати певні педагогічні знання. Саме для підвищення рівня педагогічної освіти створено на базі школи батьківський лекторій «Родина», який працює вже багато років.    Нещодавно відбулось чергове засідання. Досвідчені вчителі Калініч О.М., Хлівна Н.В. надали рекомендації батькам щодо виховання у дітей відповідальності за якість навчання, створення умов для емоційного благополуччя дитини в родині. Батькам була запропонована мультимедійна презентація з означених питань. Практичні рекомендації, новини законодавства в освіті донесла батькам директор школи Гайдай І.Б.. Особлива увага зверталась на дотримання правил безпечної поведінки під час осінніх канікул.

Окрасою зібрання батьків та учителів став виступ переможців шкільного фестивалю патріотичної пісні: учнів 4-А класу, вокального тріо «Ніка» (7-А) та Філіпової  М. (10-Б).

 

                                                                             С.І.Палієва,

                                                   заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.