2 грудня 2015 | Фоміна Віра

Любимо літературу

Цікаво почався у Нашій Першій тиждень зарубіжної літератури. 30 листопада, у понеділок, пройшов День фольклору. У гості до учнів 5-6 класів завітали веселі актори  (учні 8-А класу Пересунько Ярослава та Кравченко Єлизавета). Вони провели ярмарки усної народної творчості. Школі упізнавали відомі та познайомились з новими приказками та прислів’ями народів світу. Переможці захопливого дійства отримали солодкі подарунки.

У фойє школи діє виставка «Лауреати Нобелівської премії у галузі літератури».  Школярі відзначають, що знайомі з творами багатьох володарів цієї премії. Також учні висловили надію на те, що незабаром у цьому переліку з’явиться ім’я когось із співвітчизників, бо наша рідна українська література багата талановитими митцями.

Учні 8-А та 9-А класів випустили літературні газети, присвячені письменникам- ювілярам листопада-грудня 2015 року (Р.Кіплінгу, К. Сімонову, Марку Твену, Р.М.Рільке та ін.).

У вівторок, 1 грудня, відбувся День поезії. У захопливий світ віршованих творів школярів запросили учні 10-Б класу. Вони зачарували слухачів красою поетичної мови, окрилено піднесло до вершин мрій, щастя та радості. У фойє школи звучали також музичні композиції на вірші Р.Бернса, С.Єсеніна, А.Ахматової та багатьох інших всесвітньо відомих поетів.

Література об’єднує покоління людей, дає можливість краще зрозуміти один одного та й саме життя. Тож ми продовжуємо захопливу подорож її безмежними просторами. Продовжується і тиждень літератури, у ході якого школярів чекає ще багато приємних сюрпризів, несподіванок, перемог та цікавих заходів.

5pBrv4f_4Jg fkI_8utwsv0


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.