4 грудня 2015 | Фоміна Віра

Міжнародна акція „16 днів проти насильства”

DSCN2090

Мій улюблений світ — без насильства,   

Без жорстокості, болю і зла,

    Де народом заспівана пісня

    Містить тільки хороші слова…

                                                      І. Супрун

    Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства”, в рамках якої громадськими організаціями, місцевими структурними підрозділами у справах сім’ї та молоді, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Міжнародна акція “16 днів проти насильства” ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

Учні нашої школи активно приєдналися до участі в Міжнародній акції «16  днів  проти  насилля».  Проведено  низку  тематичних  виховних  заходів, конкурсів  малюнків  та  висловів,  психологічних  тренінгів,  зустрічей  з фахівцями (спеціалістами відділу молоді та спорту, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді),  які  сприяють  не  лише  залученню  учнів  до  участі  в  акції,  а  й формують  переконання,  що  насиллям  над  іншою  особистістю  не  досягнеш успіху,  не  реалізуєш  своєї  мети,  не  завоюєш  довіру  та  повагу  людей.  У рамках акції проводяться  заходи, серед яких: виховні години для учнів 5—11 класів  «Світ  прав  дитини»,  «Права  людини»,  «Толерантність  у  нашому житті»,  «Ми  проти  насилля»,  перегляд  та  обговорення    соціальних  роликів  «  НІ  –  насиллю!»; « Зірки проти насилля!»; притчі про добро та мир.

Одним із таких заходів став тренінг «Профілактика насильства та жорстокої поведінки», який провела з учнями 10-Б класу спеціаліст Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Усова О.М. Метою тренінгу було: ознайомити учнів з проблемами та причинами насильства у шкільному середовищі, шукати шляхи його подолання. Вправи «Як висловити образу і роздратування», «Насильство в учнівському середовищі», мозковий штурм «Види насильства» дали можливість  закріпити і поглибити знання учнів про права людини, про насильство та його види; формувати навички правомірної поведінки, вміння самостійно приймати рішення, відстоювати власну думку; виховувати толерантність у ставленні до людей.

Дякуємо Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді за співпрацю.

 

                               С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.