4 грудня 2015 | Фоміна Віра

Свіча горіла на столі…

DSCN2086Тиждень зарубіжної літератури завершився літературною вітальнею для учнів 9-11 класів "Свіча горіла на столі..."

Ведучі вітальні Биченко Н., Ткаченко А. наголосили, що свіча - символ високої духовності, що перемагає темряву життя. Люди, отримавши вогонь Прометея, ніколи не розлучалися з ним.

Катерина Величко ознайомила присутніх з історією іудейського свята Хануки, а Омельченко Єлєна запалила ханукальні свічі.

Зачарував старшокласників романс "Зимова ніч" у виконанні одинадцятикласників Мороз Анастасії та Штомпіля Олександра. Дівчата 9-Б та 10-А виконали танок свічей.

Учні віртуально мандрували разом із свічкою у храм, у народні свята та повір'я. Запам'яталися уривки з народних гадань, написання листа листа героїнею О.Пушкіна у виконанні Гетоман Наталії та Ілюшиної Лідії.

DSCN2097 DSCN2095Запалили десятикласники свічку пам'яті за безвинно убієнними у 1932-33 рр. Вшанували пам'ять хвилиною мовчання.

А ще зрозуміли, що поки горить свічка, є стійкий опір пітьмі.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.