6 квітня 2016 | Фоміна Віра

Школа і батьки – партнери

Image336 Image337Виховання людини — важливий обов’язок кожного. Наші батьки уповноважені суспільством виховати майбутнього громадянина України, вони несуть відповідальність перед суспільством. І на цьому заснований їхній батьківський авторитет, влада в очах своїх дітей.

Справжня мудрість вихователя — батька, матері, учителя — в умінні дати дитині щастя. А щастя дитини — це і спокійний вогонь, який дає тепло та їжу, але вогонь цей може перетворитися і в катастрофічну пожежу. Усе залежить від того, як ми, дорослі,  керуємо цим вогнем. В мудрості бути кочегаром цього вогнища — уся мудрість виховання. Але все ж наш вихованець — дитина, як сказав В. О. Сухомлинський: «Щоб мати доступ до дивного палацу, ім’я якому дитинство, ми повинні перевтілюватися, ставати якоюсь мірою і дитиною. Тільки за цієї умови нам буде доступна мудра влада над дитиною. Тільки за цієї умови діти не дивитимуться на нас, як на істот, що випадково потрапили в їхній палац, як на сторожів, що охороняють їх дитячий світ, — байдужих сторожів, яким усе одно, що робиться в дивному палаці — в дитинстві».

Саме про це йшла мова  на загальношкільних батьківських зборах. Питання, які винесено на розгляд, були важливими. З питання профілактики правопорушень, формування правової культури в родині виступила перед батьками інспектор кримінальної поліції Зоріна Д.Ю. З нормативно-правовою базою щодо організованого завершення 2015-2016 навчального року присутніх ознайомила заступник директора з навчально-виховної роботи  Цапенко А.І.. Цікаву інформацію та корисні рекомендації з питання «Здібності та професійна самовизначеність підлітка» надала батькам практичний психолог школи Силка Н.А..Також було розглянуто питання літнього відпочинку та оздоровлення дітей. А з пропозицією взяти участь у конкурсі «ЮніорБанк» до батьків звернулась директор школи Гайдай І.Б.. Її активно підтримали Марунич М.О., голова шкільного батьківського комітету, та Фоміна В.О., класний керівник 7-В класу.

Сьогодення вимагає стратегії оновлення взаємодії педагогів з батьками, розширення тематики життєво важливих проблем, надання більшої щирості та відвертості зустрічам, бесідам, їх конструктивності, неформальності. Однак, які б зміни не проходили, нам би хотілося, щоб саме вчителі нашої школи стали провідниками між домашньою педагогікою та шкільною.

А тому актуальними залишаються слова В.О.Сухомлинського «Час і батькам, і вчителям глибоко усвідомити, що ні школа без сім’ї, ні сім’я без школи не можуть справитись з найтоншим, найскладнішим завданням – становлення людини».

                               С.І.Палієва, заступник директора

з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.