14 листопада 2016 | Фоміна Віра

Наша Перша на шляху до Європейської співпраці

image038image037У 2016 році, який був оголошений роком англійської мови, наш навчальний заклад почав працювати у програмі e-Twinning. Це навчальна програма Європейської комісії є потужним стимулом для вивчення іноземних мов і покращення рівня використання ІТ-технологій. В рамках цієї програми учні отримують досвід створення спільних проектів.

В одному з таких проектів під назвою «Мир вдома, мир у всьому світі» взяли участь учні нашої школи. Він проходив у форматі конкурсу між учнями шкіл-учасниць із Туреччини, України, Польщі, Тунісу, Румунії та Македонії.

Мета проекту – усвідомити необхідність мирного життя у своїй країні та у всьому світі. Конкурс проходив у чотирьох секціях: твір-есе, відеоролик, фото та малюнок. Оцінювалися лише десять кращих робіт у кожній секції.

Приємно відзначити, що роботи учнів нашої школи визначені як найкращі, так як увійшли у трійку призових місць у кожній секції.

У секції «Твір-есе» переможцем стала учениця 8-А класу А.Захарова з роботою «Все чого я хочу – це мир». У секції «Відеоролик» перше місце посіли учні 11-А класу А.Люлька та М.Брощан з роботою «Ми хочемо жити без війни». У секції «Фото» друге місце зайняла учениця 8-А класу з роботою «Тато – мій захисник». У секції «Малюнків» друге місце посіла  учениця 6-А класу К.Марунич з роботою «Прийде час, коли не потрібно буде воювати». У цій же секції увійшли в десятку, а саме 6 та 10 місце відповідно, учениця 6-Б класу О.Шевченко з роботою «Україна мирна назавжди» та учень 7-А класу І.Гунченко з роботою «Дорослі, не допустіть війни». Також подяка виноситься Д.Лозовій за участь у секції малюнків.

Саме завдяки участі у цьому конкурсі учнів нашої школи ми вийшли на шлях до Європейської співпраці та заявили про себе на Міжнародному рівні.

На даний момент учні 11-х класів працюють в проекті «Повернення до школи. Найяскравіші моменти осені», в якому учні представили свою школу, розробили ляльку-талісман проекту та власні листівки. Наразі відбувається голосування за кращий талісман даного проекту. Учні 10-х класів почали працювати над проектом «Людські цінності» і вже розробили логотип проекту та створили тематичні малюнки.

Н.В. Хлівна, вчитель-координатор програми e-Twinning

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.