14 листопада 2016 | Фоміна Віра

Тиждень української писемності та мови

image049image050image054image051image052image053Тиждень української писемності та мови у Нашій Першій завжди є насиченим та цікавим. Цього року було заплановано безліч заходів, у яких взяли участь абсолютно всі класи. Фестиваль української культури включав у себе вишиванка-фест, інсценізації української народної та сучасної пісні, конкурс юних поетів «З цілющого мовного джерела», зустріч із письменницею Смілянщини Т.Шугар-Благодатною, бібліотечні уроки та багато іншого.

Звісно, 9 листопада вся школа замайоріла різнобарв’ям нашого національного одягу. І учні, і вчителі одягли вишиванки, чим зробили це свято ще змістовнішим та яскравішим. Традиційно саме у цей день у нашій школі відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Учасників привітала творча група учнів, які у пісенно-віршованій формі дали напутнє слово юним мовознавцям. Результати роботи школярів стали вирішальними у виборі учасників для міського етапу конкурсу, який, до речі, відбувся у минулу суботу.

Ще один конкурс став частиною святкового тижня. Юні поети представили свої вірші на загал. Із власними доробками виступали як вже досвідчені поети, що не один рік відвідують літературний гурток «Ліра» (керівник Т.М. Скубенко), так і початківці письменницької справи. Щирі поезії стали виразом почуттів до мови і відкрили у дітях нові грані таланту. Так, серед новачків переможцями конкурсу стали О.Озирський та Д.Зоболотній (учні 6-Б класу), а лауреатами А.Корнійчук та Ю.Мовчан (7-Б клас). Найбільш вправною поетесою серед старших учнів стала В.Горицька (8-А клас), із поезією, що вразила усіх членів журі та слухачів.

Крім загальношкільних заходів, відбулося безліч класних виховних годин, зустрічей, що стали для школярів можливістю пізнати рідні традиції глибше. Вони ще раз підтвердили, що поняття патріотизму для учнів Нашої Першої – це не порожній звук. Рідна мова та культура постала живою, сучасною, відкритою світові, відкрила різноманітні грані свого буття.

 

А.С.Третяк, учитель української мови та літератури


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.