14 листопада 2016 | Фоміна Віра

Українська пісня очима учнів

image043 image041До Дня писемності  щороку проводиться у школі різноманітні заходи, які свідчать про наше бажання виявляти себе як націю, що ушановує традиції свого роду.

Учні 7-8 класів на фестивалі української культури інсценізували народні пісні. Кажуть, що пісня - це душа. Саме так  і було на нашому дійстві. Діти доклали максимум зусиль, серце і душу, виявили неабиякі акторські здібності. Учні 7-А класу  мандрували за Дунай  разом із козаком, а учні 7-Б класу запросили всіх до  сільської родини, де є красуня–дівчина, а до неї оббиває пороги Яків, гостинно пригощаючи раками. Як батьки не сварили свою доньку, та все ж  молодість перемагає. 8-А  продовжив тему кохання  і спробував  дати відповідь на одвічне запитання «Чом ти не прийшов?» Але все закінчилось щасливо в інсценізації пісні «Весілля тракториста», яку підготували  учні 8-Б класу. Нарешті молодята стали на рушник за згодою і благословенням батьків…

Учні не лише майстерно грали, а й власноруч виготовили декорації, які оживали: піч-берегиня, річка, соловейко стали невід’ємною частиною свята.

До фестивалю інсценізації приєднались також учні 9-11 класів. Оскільки в ефірі кожна четверта пісня має лунати українською мовою, то у нашій залі звучали лише українські пісні, сучасні, патріотичні, запальні: «Ми українці» , «А я пливу у човні», «Не питай», «У нас на Україні».

Журі фестивалю високо оцінило виступи учнів. Натомість самі учасники та глядачі  отримали величезне задоволення від феєрії музики та емоцій. Аплодисменти, сміх, танці, радість та чудовий настрій були найкращою нагородою для всіх присутніх.

Л.Л. Ткаченко, учитель української мови та літератури


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.