12 січня 2017 | Фоміна Віра

Різдвяний Львів

Довгоочікувані зимові канікули… Новорічні та Різдвяні свята… Що може бути прекраснішим? Зазвичай, Різдво усі святкують у родинному колі. А ми, учні 8-А класу, вирушили у туристичну подорож до культурного центру Західної України - міста Львова.

Усе було незвичайним під час цієї поїздки. І міцний мороз, яким зустріло нас місто Лева, і засніжені вулиці, і прекрасна ілюмінація, що освітлювала вечірнє місто. Ніби у казку ми потрапили на 3 дні. Удень – знайомство із Старим містом, його архітектурними пам’ятками. Завітали і до шоколадної, карамелевої  та кавової майстерень. З невеликими труднощами подолавши 408 крутеньких сходів, потрапили на вежу міської Ратуші і…подих перехопило: з висоти пташиного польоту (68метрів)ми милувалися красою і величчю міста. Здійснили екскурсію і до криївки, заслухалися музикою джазового оркестру. Зачарувало нас і багатство Королівських палат, і величність архітектурних споруд костелів, їх оздоблення і акустика. Неабияке враження справили звуки органної музики та ангельський спів монахинь. Із завмиранням розглядали у соборі святого Юра точну копію плащаниці, на якій відтворено контури тіла Спасителя. А ще своєрідним явищем у церквах та костьолах є традиційні шопки, що відображають народження Ісуса Христа.

Різдво  завітало до народу, тож і святкові гуляння вирують навколо: біля Оперного театру – фестиваль різдвяних пісень,  вертепи співають колядки. Ми теж, прогулюючись вечірнім містом, засніженою бруківкою, вітали місцевих жителів і гостей, співали пісні, що славлять народження Христа і відчували себе зовсім не гостями, а частиною цього величного міста.

А в останній день нашого перебування у Львові перед нами гостинно відкрилися двері Оперного театру, запрошуючи на виставу «Попелюшка». І дарма що твір дитячий – зал був вщерть заповнений і дорослими, і дітьми; усі заворожено слідкували за грою акторів, чудувалися їх костюмами і майстерністю музикантів-віртуозів театрального оркестру.

Останні години перебування у Львові. Площа Свободи. Пам’ятники Тарасу Шевченку та Данилу Галицькому, Івану Федорову – першодрукареві, музей зброї «Арсенал».Сувенірний ринок (як же повернутися до рідних без подарунків?!).Залізничний вокзал. Потяг, що везе нас додому, до рідної Сміли. Та подумки ще і ще повертаємося до величного міста Лева. Здається, не три дні промайнуло, а значно більший відрізок життя.

А рідне нічне місто зустрічає нас не менш красивою ілюмінацією, Новорічною ялинко. Як хороше вдома!

Поруч з нами увесь час були С.Сорочинська, наш класний керівник, керівник туристичної фірми «Top-trevel» О.Прохорчук, який дуже цікаво проводив для нас екскурсії, і наші батьки. Дякуємо Вам за змістовний відпочинок!

А серце прагне нових відкриттів. Тож до нових подорожей, 8-А!

 

М.Шевчук, В.Горицька, Є.Ульяненко, туристи 8-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.